29 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'daki Eber Gölü kirlilikle mücadele ediyor!

Afyonkarahisar'daki Eber Gölü kirlilikle mücadele ediyor!

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi' nin MHP Grubu Başkanı Çağa: "Allah'ın lütfettiği gölün nasıl yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu görünce insanlığım adına utandım" dedi...




Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin MHP Grubu Başkanı İsa Çağa, Bolvadin ilçesindeki Eber Gölü'ne ilişkin, "Allah'ın lütfettiği gölün nasıl yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu görünce insanlığım adına utandım" dedi.


Çağa, İl Genel Meclisi'nin kasım ayındaki 12. oturumunda gündem dışı yaptığı konuşmada, Eber Gölü'nün gün geçtikçe kirlendiğini ve gölün kuruma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını söyledi. 


Bir süre önce Eber Gölü'ne akan kanalı takip ettiğini ve akan suyun çok pis olduğunu belirten Çağa, "Biz her tülü baraj yapabiliriz. Gölet, köprü de yapabiliriz ama Allah'ın bize bahşettiği doğal göle sahip çıkmadıktan sonra hiçbir şey yapamayız. Eber Gölü'nü kurtarmak için yapılan çalışmaların yetersiz olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.


Eber Gölü'ne kokudan ve pislikten yaklaşılmadığını ifade eden Çağa, şunları kaydetti: 


"Eber Gölü'ne giden vatandaşlarla da görüştüm. Göle girişimiz ve çıkışımız bir oluyor. Ben insanlık adına Orman ve Su İşleri Bakanı'mızdan şunu istiyorum, Allah razı olsun yaptığı hizmetlerden ama Eber Gölü'nü de kurtarmak için elinden geleni yapsın. Sadece bakanımız değil, hepimiz elimizden geleni yapalım. Ben Allah'ın lütfettiği gölün nasıl yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu görünce insanlığım adına utandım."


İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ise bu konuda vatandaşlara ve fabrikalardan göle atıklarını bırakan tesis sahiplerine büyük görev düştüğünü söyledi.


Sel, konu hakkında Çevre Hizmetleri Müdürlüğü'nün birtakım girişimlerde bulunduğunu dile getiren Sel, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yeşilay ile de yerinde incelemelerde bulunduklarını, kirliliğin nerelerden kaynaklandığını tespit ettiklerini belirtti. Sel, bu tespitleri de ilgili birimlere ilettiklerini ifade ederek, buraların denetlenmesi, düzeltilmesi için gerekli girişimler olduğunu, bu konuda vatandaşlar ve işletmecilerin de duyarlı olması gerektiğini kaydetti.


AA


Geri Dön