28 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'daki termal tesislerin bayram rezervasyonları düştü!

Afyonkarahisar'daki termal tesislerin bayram rezervasyonları düştü!

Termal turizmin önde gelen bölgelerinden Afyonkarahisar'da, bayram tatili rezervasyonlarında doluluğun yüzde 57 seviyesinde kaldığı bildirildi. Acar: "Sadece bu 5 milyon liralık bir kayıp demektir" dedi.



Afyonkarahisar'da, önceki yıllarda Ramazan ve Kurban Bayramlarını yüzde 90-100 dolulukla geçiren termal tesislerdeki rezervasyonlar, bu bayram tatili döneminde yüzde 57'ye kadar düştü.


Afyonkarahisar Termal Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, termalin sağlık, zindelik, dinlenme ve eğlence demek olduğunu söyledi.


Bu özellikler için dünyanın pek çok yerinden insanların Afyonkarahisar'daki tesislere geldiğini belirten Acar, "İlimizde 5 yıldızlı 8 termal tesis var. Yapımı süren 2-3 tesis vardır. Önümüzdeki yıllarda bu tesislerin sayısı 11 olacak. Bunun dışında 4, 3, 2 yıldızlı tesisler var. Gazlıgöl bölgemizde yıldızsız ama 5 yıldızlı kalitesinde hizmet veren tesislerimizle Afyonkarahisar'da yatak kapasitemiz 20 bin" diye konuştu.


Acar, önceki yıllarda bayram tatillerinde yüzde 90-100 olan tesislerin doluluk oranının bu Ramazan Bayramı'nda yüzde 57'ye kadar düştüğünü anlattı.


Rezervasyon azlığının işletmeciler ve il ekonomisi için üzücü olduğunu dile getiren Acar, "Şu anda bir otelimiz yüzde 90'a ulaştı, diğer bir otelimiz yüzde 70'e, diğerlerinde ise yüzde 50 oranında bir doluluk var. Bu oran belki biraz daha artar ama bu bayram oteller dolmayacak. Sadece bu 4 günlük bayram tatilinde tesislerin beklenen doluluğa ulaşılamaması, 5 milyon liralık bir kayıp demektir. Şehrimiz açısından ciddi bir kayıptır" ifadesini kullandı.


AA


Geri Dön