03 / 05 / 2024

Ağaoğlu: My City ile sektöre moral olduk

Ağaoğlu: My City ile sektöre moral olduk

Anadolu yakasında gerçekleştirdiği projelerle dikkatleri çeken Ağaoğlu, Avrupa yakasındaki ilk projesini Bahçelievler'de gerçekleştiriyor.



Yüzde 1'i peşin, yüzde 0.26-1.24 oranında faizle kredilendirilen projede, 30 ay sonra yapılacak anahtar tesliminde, yüzde 30 tutarında ara ödeme olanağı sunularak, kriz ortamında 1200 dairenin büyük bölümünün satışı gerçekleştirildi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "İki ayda projenin satışının tamamlanacağını tahmin ediyorduk. Ancak, ilk bir haftada büyük bölümü satıldı. Biz de bu kadar ilgi beklemiyorduk. Krizi, Bahçelievler'de bertaraf ettik" dedi. "Yoğun ilgi nedeniyle, sabah saat 03.00'e kadar açık kalan satış ofisimizde, izdiham yüzünden bayılanlar oldu. Biz de, satışıları ambulans eşliğinde yaptık. Yaşanan izdiham yüzünden satış ofisimizde bedava kömür dağıtıldığını düşünenler bile oldu" diyen Ali Ağaoğlu ile My City Bahçelievler'i konuştuk.

Avrupa Yakası'na Bahçelievler'den girdiniz. Kriz ortamında My City Bahçelievler'de rekor bir satış yakaladınız. Projeyi genel hatlarıyla anlatır mısınız?
- Toplam 1220 daireden oluşan projede 1+1, 2+1, 3+1 tiplerinde 35 farklı daire seçeneği bulunuyor. Proje genelinde, kapalı otopark, açık ve kapalı havuz, tenis kortu; dairelerde güvenlik ve alarm sistemleri, yatak odası ve salonda klima, kombi cihazı, aspiratör, ankastre bulaşık makinesi, fırın ve ocak da bulunuyor. Projelerimizin klasiği olan My Club Bahçelievler'de ise açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, buhar banyosu, masaj, Türk hamamı, fitness center, kuaför, solaryum, güzellik salonu, restoran, kafe, bar ile indoor ve outdoor aktiviteler yer alacak.

Fiyat aralığınızı da belirtir misiniz?
- 1+1 dairelerin fiyatları 57 metrekarelik tipte 154 bin 700 liradan başlıyor. 1+1 tipin en büyüğü olan teraslı, 164 metrekare daireler ise 266 bin 700 liradan satılıyor. Büyüklükleri 78 ile 107 metrekare arasında değişen 2+1 dairelerin fiyatları 203 bin 600 liradan, 312 bin 700 liraya, 20 ayrı tipte büyüklükleri 102.5 ile 153 metrekare arasında değişen 3+1 dairelerin fiyatları ise 271 bin 800 liradan, 452 bin 600 liraya kadar farklılık gösteriyor.

Ödeme kolaylığı da sundunuz...
- Daire fiyatının yüzde 1'i peşinat olarak ödendikten sonra Akbank ve Vakıfbank ile yapılan anlaşmalara göre kalan tutara 12 ayda yüzde 0.26 faizle, 120 ayda ise yüzde 1.24 faizle piyasa şartlarının çok altında konut kredisi fırsatı sunuldu. Yüzde 30 oranındaki ara ödemeyi, 30 ay sonra yapılacak anahtar teslimine kaydırarak, ödemeleri kriz sonrasına erteledik. Ayrıca, talep edenler için bu yüzde 30'luk ara ödemeyi de taksitlendirme imkanı sağladık.

Çok büyük bir ilgiyle karşılandı projeniz.
- Öncelikle Avrupa yakasında proje yapalım diye çok talep vardı. Yıllardır bu baskıyı hissediyorduk. 2008'in son çeyreğinde krizin etkileri hissedilmeye başlandı. Biz Bahçelievler projesiyle krizin etkilerini bertaraf ettik. İlgi gördük çünkü; iyi bir lokasyonda yaptık, uygun ödeme olanakları sunduk. Bir kaç doğru bir araya gelince başarı oluyor. Biz iki ayda satışı tamamlarız derken, bir haftada çok büyük bir bölümü satıldı. Krizden dolayı talebin ertelenmesi psikolojisini yıktık. Bizim projenin morali bütün sektörü sardı.

Ne kadar büyüklükte bir proje bu?
- 400 milyon dolar hasılat bekliyoruz.

Kriz sektördeki çürükleri eleyecek
Sektörü genel olarak değerlendirir misiniz? Ve krizin sektör üzerindeki etkilerini...
- Herkes sakız çiğner ama kimse Ayşe Hanım gibi patlatamaz. Bir sektör popüler olunca herkes o işe giriyor. Kasap, manav herkes akın ediyor. "Nerde olsa ne olsa yaparım" diyen hesapsız, kitapsızların projelerinde sıkıntı var. Sektörün kendini derleyip, toparlaması lazım. Krizle çürükler ayıklanır.

Avrupa yakasında 5 proje olacak
Avrupa yakasında başka projeleriniz de olacak, değil mi?
- My City Bahçelievler ile birlikte 5 projemiz olacak. Maslak'ta bin konutluk, Seyrantepe'de bin konutluk, yine Bahçelievler'de 800 konutluk projelerin yanı sıra, Yeniköy'de üst gelir grubuna butik bir projemiz olacak. Seyrantepe'deki bina simgesel bir yapı olacak. Bu 5 projeyle de sınırlı kalmayacak, Avrupa yakasında başka projeler de mutlaka yapacağız. Ayrıca Anadolu yakasında Doğu Ataşehir'de bin konutluk projeye başladık. Bu da 5 bin konuta çıkacak.

Hürriyet

Geri Dön