29 / 04 / 2024

Ağrı'da termal otellerin yapılacağı alana köprü inşa edildi!

Ağrı'da termal otellerin yapılacağı alana köprü inşa edildi!

Ağrı'da fizik tedavi hastanesi ile termal otellerin yapılması planlanan alana ulaşımın sağlanması inşa edilen inşa edilen köprü hizmete açıldı.



Ağrı Valiliği tarafından İl Özel İdaresine ait olan ve Ağrı-Van kara yolu üzerinde Ahmed-i Hani Havalimanı karşısında bulunan kentin geçtiğimiz yıl gerçekleşen sondaj çalışmalarında 48 derece sıcaklıkta jeotermal kaynağa ulaşılmasından sonra alanda yapılması planlanan 50 yataklı fizik tedavi hastanesi ile otellerin ulaşımı için köprü inşa edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bölgenin termal turizmde adından söz ettirmesi planlanan projede yapılan 142 metre uzunluğundaki köprü tamamlanıp kullanıma açıldı. 

İl Müftüsü Tandoğan Topçu'nun dua etmesi ve kurban kesilmesinden sonra Vali Süleyman Elban ile il protokolü kurdele kesip, bölgeyi termal turizme bağlayacak köprüyü hizmete açtı.

Vali Süleyman Elban, gazetecilere yaptığı açıklamada kapsamında geçtiğimiz yıl jeotermal alanda yaptıkları çalışmalarda 1280 metrede 48 derece sıcaklıkta su bulduklarını kaydetti.

"Havalimanından termal tesislere kolay ulaşım sağlanacak"

Jeotermal alanda yapılması planlanan fizik tedavi hastanesi ve otellerin Ağrı'nın turizmini kalkındıracağını kaydeden Elban, şu açıklamalarda bulundu:

"Sağlık Bakanlığınca yapılan tahlil sonucunda bu suyun fevkalade sağlık açısından tedavi özelliği yüksek ve kaliteli bir kaplıca suyu olduğu ortaya çıktı. Ayrıca bir metreküp suda 285 kilogram tuz var ve onun da ayrı bir tedavi edici özelliği var. Böyle güzel bir alanı biz de artık termal turizme ve ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak, insanımıza hizmet edecek bir alana dönüştürelim diye çalışmalara başladık. Öncelikle bu alana bizim hızlı erişmemiz lazımdı çünkü bizim iddiamız havalimanına gelen bir misafirimiz jeotermal alandaki tesis ve otellere yürüyerek gelebilecek. Bununda olması için buraya bir köprü lazımdı. İlimizin hem uzunluk açısından hem de ayak açıklığı açısından en uzun köprüsünü yaptık ve bu alanı havalimanı kavşağına bağlamış olduk."

"Otel yerlerinde yatırımcıların talebi var"

Jeotermal alanın bulunduğu alanda 800 metrelik sahada imar planını yaptıklarını söyleyen Elban, önümüzdeki hafta fizik tedavi hastanesinin temelini atacaklarını kaydetti.

Ekim ayında de günübirlik tesisin temelini atacaklarını ifade eden Elban, "Yine diğer otellerin olacağı alanda yatırımcılarımızın talebi var. Dolayısıyla orada da kaplıca otelleri olacak. Bu bölgeyi daha cazip hale getirmek için burada inşallah başka sürprizler de olacak." dedi.

Vali Elban konuşmasından sonra beraberinde bulunan heyetle köprüden yürüyerek geçip jeotermal alanda incelemeler yaptı.


Geri Dön