25 / 07 / 2024

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi'nin inşaatı devam ediyor!

Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi'nin inşaatı devam ediyor!

Rektör Saylam imzalanan protokolle yapımına başlanan binaların hızla bitme düzeyine geldiğini belirterek, yılsonuna kadar Rektörlük binası, stadyumun birinci etabının ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun biteceğini açıkladı.


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!



Ahi Evran Üniversitesi’nin (AEÜ) Bağbaşı Yerleşkesi’nde devam eden binaların yapımı hızla devam ederken, Yabancı Diller Yüksekokulu’nun sene sonunda hizmete gireceği açıklandı. AEÜ Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, binaların hizmete girmesiyle hem sıkıntılarının azalacağını, hem de yeni eğitim-öğretim sezonunda öğrenci alınmasının planlandığını açıkladı.

Rektör Saylam, Ahi Evran Üniversitesi ile  TOKİ  arasında imzalanan protokolle yapımına başlanan binaların hızla bitme düzeyine geldiğini belirterek, yılsonuna kadar Rektörlük binası, stadyumun birinci etabının ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nun biteceğini açıkladı.

Saylam, yapımı hızla devam eden binaların 2015 yılı itibariyle teslim alınacağını vurguladı, “Üniversitemizin binalarının inşaatı hız kesmeden devam ediyor. Protokolün 1. etabı kapsamında inşaatı devam eden binaların en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması amacıyla çalışmalar hız kesmeden devam ederken, Rektörlük binası, Yabancı Diller Yüksekokulu binası ve Stadyum inşaatlarında yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Yabancı Diller Yüksekokulumuzun zemin oturum alanı 4 bin metrekare, toplam alan 14 bin metrekaredir. 37 adet derslik var. 11 adet laboratuar, 1 adet ofis, 6 adet cep sınıfı, 3 adet anfi ve 2 adet toplantı odası mevcut. Bu binamızda Rektörlük ve stadyum inşaatımızla birlikte başladı. TOKİ'nin birinci etap kapsamı içerisinde bulunan inşaatımızdır. İnşaatımızda gerçekleşme oranımız yüzde 90’ı bulmuştur. İnşallah yılbaşı itibariyle teslim edecek durumda yüklenici firma. İhtiyacımızı önemli ölçüde karşılayacak olan eğitim binalarımızdan birisi. Teslim alınmasıyla büyük ölçüde fizik anlamda bir rahatlamaya kavuşacağız inşallah” dedi.

Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İnşaatı devam eden Yabancı Diller Yüksekokulu Binası’nda da çalışmalar hızla sürüyor. 37 derslik, 11 laboratuar, 6 cep sınıfı ve 3 amfisi bulunan bina tamamlandığında 13 bin 802 metrekarelik alana sahip olacak. 4 bin 25 metrekare zemin oturum alanı bulunan Yabancı Diller Yüksekokulu’nda ayrıca öğretim elemanları ve idari personel için de 51 ofis ve 2 toplantı odası yer alacak.

İnşaatına 1. etap kapsamında başlanan ve 2. etapta tamamlanacak olan Stadyum ise tamamlandığında 21 bin 470 metrekare saha alanı olmak üzere toplamda 39 bin 734 metrekare alana sahip olacak. FİFA standartlarına uygun olarak yapılan Stadyumda olimpik atletizm pisti, gülle atma, uzun ve üç adım atlama, sırıkla yüksek atlama ve kum havuzu alanları yer alacak. Tartan pist ve sentetik futbol sahası çimi yapılacak olan stadyuma 4,8 metre yüksekliğinde 8.86 metre genişlikte LED ekran yerleştirilecek. Stadyuma 2. etap kapsamında üstü kapalı Maraton Tribünü yapılacak.  

Üniversitemiz Anaokulu ve Kreşi’nin inşaatı da Merkez Yerleşkemizde devam ediyor. Toplam 1400 metrekare kapalı alana sahip olacak olan anaokulu ve kreşin, 4 oyun odası, 3 uyku odası, 4 ofis, yemekhane, kütüphane, drama odası ile kapalı oyun alanlarını kapsayan 5 salonu bulunacak. Üniversitemiz akademik ve idari personelinin çocuklarına hizmet verecek olan anaokulu ve kreş, bu alandaki önemli bir eksikliği de gidermiş olacak.

Üniversitemizin üç ayrı yerleşkesinde devam eden inşaatlarından birisi olan Mucur Meslek Yüksekokulu Ek Binası ise Mucur Yerleşkesi’nde hızla yükseliyor. Bina tamamlandığında 600 metrekare zemin oturum alanına sahip olacak. Toplamda 2 bin 460 metrekare inşaat alanına sahip olan bina tamamlandığında 18 derslik, 6 atölye ve 1 yemekhaneye sahip olacak.

Mucur Meslek Yüksekokulu Ek Binasına vatandaşlardan da destek geliyor.  Dört katlı binanın 2 bin 460 metrekarelik kaba inşaatı Mucurlu hayırsever İsmail Gündüz’ün desteğiyle yapıldı. Mucur Meslek Yüksekokulu Ek Binası’nın önümüzdeki günlerde bitirilmesi planlanıyor.

Merkez Yerleşkemiz çevre duvarı inşaatı bitmek üzeredir. Bağbaşı Yerleşkesi’nde yapılacak olan Araç İşletme Binası inşaatları için de yer teslimi yapılmış olup bu binaların inşaatları başlamıştır. Bağbaşı Yerleşkemizde Spor Salonu’nun yanında tenis kortu ve çok amaçlı sahanın yapımı tamamlanmıştır.”

Üniversitenin fiziki yapısıyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam, inşaatı devam eden idari ve eğitim binalarını ivedilikle tamamlayarak hizmete açmayı hedeflediklerini ifade etti. Öğrenciler ve öğretim elemanları için nitelikli eğitim olanakları ve sağlıklı bir sosyal çevre oluşturma gayreti içerisinde titizlikle çalıştıklarını belirten Rektör Saylam, bu nedenle kullanışlı ve modern binalardan oluşan bir yerleşke yaratma gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Spora ve sporcuya her zaman destek verdiklerini ve bu nedenle inşaatı devam eden stadyumu ve diğer spor birimlerini çok önemsediklerini belirten Rektör Saylam, bu yapılar tamamlandığında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri ile sporla uğraşan üniversitenin diğer öğrencileri ve personeline de geniş imkânlar sağlanacağını belirtti



Yeni Aşıkpaşa Gazetesi


Geri Dön