06 / 05 / 2024

Ahmed el Cabir el Sabah'tan Türkiye'ye üç proje

Ahmed el Cabir el Sabah'tan Türkiye'ye üç proje

Kuveyt Emiri El Sabah, Türkiye'de tarım ve emlak alanında yatırıma hazırlanıyor. Hedef üç yılda 3 milyar dolarlık yatırım



Türkiye'ye şimdiye kadar 1.5 milyar dolarlık yatırım yapan Kuveyt Emiri Şeyh el Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah, 3 milyar dolarlık 3-4 büyük projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor. Cabir el Sabah'ın Türkiye'deki resmi danışmanı olan Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı Uğur Akkuş, Emir'in yatırımlarını farklı ülkelere yönlendirdiğini söyledi. Akkuş, "Daha önce Avrupa ve Amerika üzerineydi. Dünyadaki konjonktürün değişmesiyle artık Türkiye gözde bir ülke. Yeni Emir'in hükümete gelmesiyle tamamen rota Türkiye'ye ve komşu ülkelere döndü" dedi.

"İSTANBUL'A ODAKLANDIK"
Türkiye'ye üç yılda yaklaşık 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını, bunların gayrimenkul, emlak sektörü, İMKB'de bazı portföy alımları ve turizm yatırımlarından oluştuğunu, yatırımların devamını da sağlamak istediklerini kaydetti. Akkuş şöyle devam etti; "Şu anda çalıştığımız 3 milyar dolara yakın 3-4 büyük proje var. Odaklanılan nokta İstanbul... Türkiye'deki bankacılık sektörünün çok karlı olmasıyla bankacılık sektörü... Biz enerjide hidroelektrik santralleriyle ilgileniyoruz. Bankacılıktan önce tarım da gündemdeydi. Bankacılıkta tekrar geri adım atıp daha çok tarıma yönelebilirler. Körfez'de her şey ithalata dayalı. Türkiye, önümüzdeki yıllarda Körfez bölgesinin besin deposu olabilecek konumda. Tarımda yoğunlaştığımız bölge ise GAP... Tarım faaliyetinde bulunan firmanın belli hisselerini alıp ortaklık şeklinde veya mevcuda yatırım yapıp geliştirme şeklinde olabilir. 3 milyar dolarlık yatırımın 2012 sonuna kadar artacağını düşünüyorum. 2010'da bir sürpriz de yapabiliriz."
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Kuveyt Emiri Türkiye'ye 3 milyar dolar yatıracak

Kuveyt Emiri Şeyh el Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah'ın Türkiye'deki resmi danışmanı Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı Uğur Akkuş, şimdiye kadar 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptıkları Türkiye'de 3 milyar dolarlık 3-4 büyük projeyi daha hayata geçirmeyi planladıklarını bildirdi.

Akkuş, şöyle konuştu: "Kuveyt 17 bin metrekarelik 800 bin Kuveytli nüfusu olan bir ülke. 3 milyonluk nüfusun geri kalanı işçi ve hizmetli. İspatlanmış petrol rezervi 110 milyar varil. Bunun yaklaşık 100 yıl kadar süreceği tescil  edilmiş durumda. Petrol kaynaklarının tükenmesinden sonra refahı sağlamak amacıyla El Sabah ailesi, Kuveyt içinde Kuveyt Yatırım İdaresi adı altında yatırım fonu kurdu. Her yıl petrol gelirlerinin yüzde 10'unu buraya aktararak, dünyanın her tarafında yatırımlar gerçekleştirip petrolün bitmesi durumunda refahı sürdürmeyi amaçlıyorlar."
Rota Türkiye'ye döndü
Akkuş, "Yatırımlar daha önce Avrupa ve Amerika üzerineydi. Konjonktürün değişmesiyle artık Türkiye gözde ülke. Bize aile tarafından `bizim yatırımlarımızı Türkiye'de yönlendirir misiniz, bize danışmanlık hizmeti verir misiniz diye' teklif geldi. 2007 başından beri kendilerinin Türkiye'deki yatırımlarına yön veriyoruz" diye konuştu. Akkuş, şöyle konuştu: "Yatırımda ağırlık yine emlak konusunda olacak.  Ayrıca bankacılık sektörünü inceliyorlar. Enerjide hidroelektrik santralleriyle ilgileniyoruz. Tarıma da yönelebilirler. Körfez'de her şey ithalata dayalı. Türkiye, Körfez bölgesinin besin deposu olabilecek konumda. Tarımda yoğunlaştığımız bölge ise GAP."

Kızlara Nur, erkeklere Recep adını veriyorlar

ORTADOĞU'nun yeni İsviçre'sinin Türkiye olacağını dile getiren Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı Uğur Akkuş, bölgede çok sayıdaki Türk dizilerinin etkileriyle de Türk popülaritesinin en üst seviyede bulunduğunu vurguladı. Akkuş, "Çocuklarına Türk isimlerini koyuyorlar. Gümüş dizisinden dolayı kız çocuklarına Nur ismini veriyorlar. Gazze olayındaki çıkıştan sonra doğan çocukların ismini Recep koyuyorlar" dedi. Türk malı, eskiden Alman malı vardı ya şimdi öyle" dedi.
Hürriyet

Kuveyt Emiri, Türkiye'ye 3 milyar dolar daha yatıracak  
 
Türkiye'ye bugüne kadar 1,5 milyar dolarlık yatırım yapan Kuveyt Emiri Şeyh el Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah, 3 milyar dolarlık yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. 
 
Emir'in Türkiye'deki resmî danışmanı Şems Türk'ün üst yöneticisi Uğur Akkuş, bu projeleri emlak, enerji, bankacılık ve tarım sektörleri olarak açıkladı. Önümüzdeki yüzyılda Ortadoğu'nun yeni İsviçre'sinin Türkiye olacağını söyleyen Akkuş, bölgede Türk popülaritesinin en üst seviyede bulunduğuna dikkat çekti.

Bugüne kadar Türkiye'ye 1,5 milyar dolarlık yatırım yapan Kuveyt Emiri Şeyh el Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah, 3 milyar dolarlık 3-4 büyük projeyi daha hayata geçirmeyi planlıyor. Emir'in Türkiye'deki resmî danışmanı olan Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı Uğur Akkuş, daha önce Avrupa ve Amerika'ya yatırım yapan Kuveyt'te yeni emirin hükümete gelmesiyle rotanın tamamen Türkiye'ye ve komşu ülkelere döndüğünü söyledi. Dünyadaki konjonktürün değişmesiyle Türkiye'nin gözde bir ülke haline geldiğini belirten Akkuş, "Bize aile tarafından 'Bizim yatırımlarımızı Türkiye'de yönlendirir misiniz, bize danışmanlık hizmeti verir misiniz?' diye teklif geldi. Yapıyı oluşturduk ve 2007 başından beri resmi olarak kendilerinin Türkiye'deki yatırımlarına yön veriyoruz." dedi.

Akkuş, Türkiye'ye 3 yılda yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını, bunların gayrimenkul, emlak sektörü, İMKB'de bazı portföy alımları ve turizm yatırımlarından oluştuğunu, yatırımların devamını da sağlamak istediklerini kaydetti. 2009'daki kriz sebebiyle inceledikleri birçok projeyi dondurduklarının altını çizen Akkuş, projeleri 2010 başında tekrar gündeme almaya başladıklarını ifade etti. Körfez'dekilerin genellikle 'pişmiş yemeği yemek' istediklerini, dolayısıyla son yatırımcı olmadıklarını, alıp daha sonra ondan para kazanmayı tercih ettiklerini dile getiren Akkuş, "Şimdiye kadar Körfez sermayesi Amerika'ya, Avrupa'ya gitti. Oradaki bankalarda işlenip bizim gibi ülkelere geldi. Biz artık Amerika-Türkiye, Londra-Türkiye veya Ortadoğu üçgenini kesip direkt Körfez'den Türkiye'ye yatırım yapmaya çalışıyoruz. Çok zor bir şey, ama ufak ufak bölgeyi bunlara alıştırmaya çalışıyoruz." diye konuştu. Akkuş, şunları aktardı: "Şu anda çalıştığımız 3 milyar dolara yakın 3-4 büyük proje var. Ağırlık yine emlak olacak. Fokuslandıkları nokta İstanbul. Geçen seneden sonra rota, Boğaz çizgisine döndü. Şehir merkezlerine daha çok fokuslandılar. Ayrıca enerji ve 2009'daki dünyadaki finans ve bankacılık sektörü gerilemesine rağmen Türkiye'deki bankacılık sektörünün çok kârlı olmasıyla bankacılık sektörü... Hidroelektrik santralleriyle ilgileniyoruz. Bankacılıkta geri adım atıp daha çok tarıma yönelebilirler. Körfez'de her şey ithalata dayalı. Türkiye, önümüzdeki yıllarda Körfez bölgesinin besin deposu olabilir. Yoğunlaştığımız bölge ise GAP. Tarım faaliyetinde bulunan firmanın belli hisselerini alıp ortaklık şeklinde veya mevcuda yatırım yapıp geliştirme şeklinde olabilir. 3 milyar dolarlık yatırımın 2012 sonuna kadar artacağını düşünüyorum. 2010'da bir sürpriz de yapabiliriz."

Uğur Akkuş, şirketin temellerini 1982'de babası Mahmut Akkuş'un attığını, babasının ticaret için gittiği Kuveyt'te bir ortakla şirket kurduğunu ve ağırlıklı olarak Türkiye'den o bölgeye hazır giyim ihracatı yaptıklarını anlattı. Bölgede tekstil üretim tesisi açtıklarını ve Suudi Arabistan'a ihracat yaptıklarını belirten Akkuş, babasının kraliyet ailesiyle belirli düzeyde ilişkiler geliştirdiğini ve bir güven oluştuğunu vurguladı. Savaşın bitmesiyle bölgede Şems Dış Ticaret'i kurduklarını anlatan Akkuş, Kuveyt Emiri'nin başa gelmesiyle tekrar yatırımların gündeme alındığını, uluslararası yatırımlara çok hızlı şekilde start verildiğini söyledi. Emirin kendilerine yatırım konusunda öneriyle geldiklerini ifade eden Akkuş, şöyle konuştu: "Kuveyt, 17 bin metrekarelik büyüklüğe sahip, 800 bin Kuveytli nüfusu olan bir ülke. 3 milyonluk nüfusun geri kalanı işçi ve hizmetli. İspatlanmış petrol rezervi 110 milyar varil. Bunun yaklaşık 100 yıl kadar süreceği tescil edilmiş durumda. Petrol kaynaklarının tükenmesinden sonra refahı sağlamak amacıyla El Sabah ailesi, Kuveyt içinde Kuveyt Yatırım İdaresi adı altında yatırım fonu kurdu. Her yıl petrol gelirlerinin yüzde 10'unu buraya aktararak, dünyanın her tarafında yatırımlar gerçekleştirip petrolün bitmesi durumunda refahı sürdürmeyi amaçlıyorlar."

Alım heyetleri geliyor

Türkiye, bu yıl çok sayıda alım heyetini konuk edecek. Dış Ticaret Müsteşarlığı, Çin, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa, Irak, Hindistan gibi pek çok ülkeden firmaların katılacağı alım heyeti programları düzenledi. Yüksek düzeyde sipariş verme özelliği bulunan alım heyetleri programı ile Türk özel sektör firmalarının yabancı firma temsilcileriyle iş bağlantıları kurmaları sağlanıyor. Bu ay narenciye, pencere, cam teknolojisi, aksesuar, yan sanayi, gıda, mücevher, medikal alanlarında düzenlenecek fuarlara aralarında Yemen, Hindistan, Rusya, Yunanistan, ABD gibi ülkelerden pek çok alım heyeti katılacak. Nisanda, kozmetik, genel gıda, bisküvi, çikolata, şekerleme, ev alet ve aksesuarları fuarı, mayısta hazır giyim, konfeksiyon, yapı ve inşaat malzemeleri, ev tekstili, haziranda otomotiv, kozmetik, ağustosta tekstil, konfeksiyon alım heyetleri fuarlara katılacak.
Zaman

Kuveyt Emiri Türkiye'de emlak ve gıdada üç projeye 3 milyar dolar ayırdı

Kuveyt Emiri El Sabah'ın resmi danışmanlık şirketi, 'Türkiye, önümüzdeki yıllarda Körfez Bölgesi'nin besin deposu olabilecek konumda. Kuveyt Emiri'nin yeğeni İstanbul'dan gömlek almış, 4-5 tane getirir misin' dedi. Türk malları artık tercih sebebi. Türkiye Ortadoğu'nun İsviçre'si olma yolunda' diye konuştu

Kuveyt Emiri Şeyh el Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah'ın Türkiye'deki resmi danışmanı olan Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı Uğur Akkuş, şimdiye kadar 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptıkları Türkiye'de 3 milyar dolarlık üç-dört büyük projeyi daha hayata geçirmeyi planladıklarını bildirdi.

Ticaretle güven oluştu
Akkuş, şirketin 1982 yılında babası Mahmut Akkuş tarafından kurulduğunu, babasının ticaret için gittiği Kuveyt'te bir ortakla şirket kurduğunu ve ağırlıklı olarak Türkiye'den o bölgeye hazır giyim ihracatı yaptıklarını anlattı.
İşlerin iyi gitmesiyle bölgede tekstil üretim tesisi kurduklarını ve Suudi Arabistan'a ihracat yaptıklarını belirten Akkuş, Körfez Savaşı'na kadar aktif ticaret yapan babasının orada Kraliyet ailesiyle belirli düzeyde ilişkiler kurduğunu ve aralarında bir güven oluştuğunu vurguladı.

`800 bin Kuveytli var'
Savaşın bitmesiyle bölgede Şems Dış Ticaret'i kurduklarını anlatan Akkuş, Kuveyt Emiri El Sabah'ın başa gelmesiyle tekrar yatırımların gündeme alındığını, uluslararası yatırımlara çok hızlı şekilde start verildiğini söyledi. Kuveyt Emiri El Sabah'ın kendilerine yatırım konusunda öneriyle geldiklerini ifade eden Akkuş, şöyle konuştu:

Türkiye gözde bir ülke
"Kuveyt 17 bin metrekarelik büyüklüğe sahip, 800 bin Kuveytli nüfusu olan bir ülke. 3 milyonluk nüfusun geri kalanı işçi ve hizmetli. İspatlanmış petrol rezervi 110 milyar varil. Bunun yaklaşık 100 yıl kadar süreceği tescil edilmiş durumda. Petrol kaynaklarının tükenmesinden sonra refahı sağlamak amacıyla El Sabah ailesi, Kuveyt içinde Kuveyt Yatırım İdaresi adı altında yatırım fonu kurdu. Her yıl petrol gelirlerinin yüzde 10'unu buraya aktararak, dünyanın her tarafında yatırımlar gerçekleştirip petrolün bitmesi durumunda refahı sürdürmeyi amaçlıyorlar."
Yatırımları farklı ülkelere yönlendirdiklerine dikkati çeken Akkuş, "Daha önce Avrupa ve Amerika üzerineydi. Dünyadaki konjonktürün değişmesiyle artık Türkiye gözde bir ülke.
Yeni Emir'in hükümete gelmesiyle tamamen rota Türkiye'ye ve komşu ülkelere döndü. Bize aile tarafından 'bizim yatırımlarımızı Türkiye'de yönlendirir misiniz, bize danışmanlık hizmeti  erir misiniz diye" teklif geldi. Yapıyı oluşturduk ve 2007 başından beri resmi olarak kendilerinin Türkiye'deki yatırımlarına yön veriyoruz" diye konuştu.
Uğur Akkuş, Türkiye'ye üç yılda yaklaşık 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını,bunların gayrimenkul, emlak sektörü, İMKB'de bazı portföy alımları ve turizm yatırımlarından oluştuğunu, yatırımların devamını da sağlamak istediklerini kaydetti. 2009'daki kriz nedeniyle inceledikleri birçok projeyi dondurduklarının altını çizen Akkuş, projeleri 2010 başında tekrar gündeme almaya başladıklarını söyledi.

`Pişmiş yemeği yerler'
Körfez'dekilerin genellikle `pişmiş yemeği yemek' istediklerini, dolayısıyla son yatırımcı olmadıklarını, alıp daha sonra ondan para kazanmayı tercih ettiklerini ifade eden Akkuş, "Şimdiye kadar Körfez sermayesi Amerika'ya Avrupa'ya gitti. Oradaki bankalarda işlenip bizim gibi ülkelere geldi. Biz artık Amerika-Türkiye, Londra-Türkiye veya Ortadoğu üçgenini kesip direkt Körfez'den Türkiye'ye yatırım yapmaya çalışıyoruz. Çok zor bir şey, ama ufak ufak bölgeyi bunlara alıştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Mahmut Akkuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şu anda bizim çalıştığımız 3 milyar dolara yakın 3-4 büyük proje var. İki yıldır çalışıyoruz. 3 milyar dolarlık yatırımda ağırlık yine emlak konusunda olacak. Fokuslandıkları nokta İstanbul...

GAP'a yoğunlaştılar
Geçen seneden sonra rota, Boğaz çizgisine döndü. Şehir merkezlerine daha çok fokuslandılar. Ayrıca enerji ve 2009 yılındaki dünyadaki finans ve bankacılık sektörü gerilemesine rağmen Türkiye'deki bankacılık sektörünün çok karlı olmasıyla bankacılık sektörü... Biz enerjide hidroelektrik santrallarıyla ilgileniyoruz.
Bankacılıktan önce tarım da gündemdeydi. Bankacılıkta tekrar geri adım atıp daha çok tarıma yönelebilirler. Körfez'de her şey ithalata dayalı. Türkiye, önümüzdeki yıllarda Körfez Bölgesi'nin besin deposu olabilecek konumda. Tarımda yoğunlaştığımız bölge ise GAP... "

Çocuklara `Recep' ismi
Önümüzdeki yüzyılın Ortadoğu'nun yeni İsviçre'sinin Türkiye olacağını dile getiren Akkuş, bölgede oynanan çok sayıdaki Türk dizilerinin etkilerinin çok rahatlıkla görülebildiğini, Türk popülaritesinin en üst seviyede bulunduğunu vurguladı. Akkuş, "Çocuklarına Türk isimlerini koyuyorlar. Gümüş dizisinden dolayı kız çocuklarına Nur ismini veriyorlar. Gazze olayındaki çıkıştan sonra doğan çocukların ismini Recep koyuyorlar" dedi.
Türk iş adamlarının dünya oyuncuları durumunda olduklarını vurgulayan Akkuş, "Türk malı, eskiden Alman malı vardı ya şimdi öyle. Tekstilde de öyleyiz. Geçen günlerde buradaydık. Kuveyt Emiri'nin kız kardeşinin oğlu yarım saat alışveriş yapmış, gömlek almış. Oraya gittiğimde 'çok güzel, çok kaliteli, bana bundan 4-5 tane getir' dedi. Türk malları da artık tercih ediliyor" dedi.
Akkuş tarımla ilgili şöyle dedi: "Tarım faaliyetinde bulunan firmanın belli hisselerini alıp ortaklık şeklinde veya mevcuda yatırım yapıp geliştirme şeklinde olabilir. 3 milyar dolarlık yatırımın 2012'ye kadar artacağını düşünüyorum."
Radikal

Kuveyt Emiri'nden Türkiye'ye 3 milyar dolarlık dev yatırım
  
Kuveyt Emiri'nin danışmanlığını yapan Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi'nin Başkanı Akkuş, "Ağırlığımız emlak olacak. Fakat bankacılık ve tarımla da ilgileniyoruz. 2010'da bir sürpriz yapabiliriz" dedi

Kuveyt Emiri Şeyh el Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah'ın Türkiye'deki resmi danışmanı olan Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı Uğur Akkuş, şimdiye kadar 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptıkları Türkiye'de 3 milyar dolarlık 3-4 büyük projeyi daha hayata geçirmeyi planladıklarını bildirdi. Kuveyt'te yeni Emir'in hükümete gelmesiyle tamamen rota Türkiye'ye ve komşu ülkelere döndü. Bize aile tarafından `bizim yatırımlarımızı  Türkiye'de yönlendirir misiniz, bize danışmanlık hizmeti verir misiniz diye'' teklif geldi. Yapıyı oluşturduk ve 2007 başından beri resmi olarak kendilerinin  Türkiye'deki yatırımlarına yön veriyoruz'' diye konuştu.
Uğur Akkuş, Türkiye'ye 3 yılda yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını,bunların gayrimenkul, emlak sektörü, İMKB'de bazı portföy alımları ve turizm yatırımlarından oluştuğunu, yatırımların devamını da sağlamak istediklerini kaydetti. 2009'daki kriz nedeniyle inceledikleri birçok projeyi dondurduklarının  altını çizen Akkuş, projeleri 2010 başında tekrar gündeme almaya başladıklarını söyledi. Akkuş, "Şimdiye kadar Körfez sermayesi Amerika'ya Avrupa'ya gitti. Oradaki bankalarda işlenip bizim gibi ülkelere geldi. Biz artık Amerika-Türkiye, Londra-Türkiye veya Ortadoğu üçgenini kesip direkt Körfez'den Türkiye'ye yatırım yapmaya çalışıyoruz. Çok zor bir şey, ama ufak ufak bölgeyi  bunlara alıştırmaya çalışıyoruz'' dedi.

Ağırlık emlak olacak, bankacılık da istiyorlar

UĞur Akkuş, "3 milyar dolarlık yatırımda ağırlık yine emlak konusunda olacak. Ayrıca enerji ve 2009 yılındaki dünyadaki finans ve bankacılık sektörü gerilemesine rağmen Türkiye'deki bankacılık sektörünün çok kârlı olmasıyla bankacılık ve tarım sektörü... Türkiye, önümüzdeki yıllarda Körfez bölgesinin besin deposu olabilecek konumda. Tarımda yoğunlaştığımız bölge ise GAP... Tarım faaliyetinde bulunan firmanın belli hisselerini alıp ortaklık şeklinde olabilir. 3 milyar dolarlık yatırımın  2012 sonuna kadar artacağını düşünüyorum. 2010'da bir sürpriz de yapabiliriz.''
Akşam

Kuveyt Emiri'nden Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yeni yatırım 

Bugüne kadar Türkiye'de 1.5 milyar dolar yatırım yapan Kuveyt Emiri Cabir El Sabah, 3 milyar dolarlık yeni projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor

o Kuveyt Emiri Şeyh el Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah'ın Türkiye'deki resmi danışmanı olan Şems Türk Kuveyt-Türkiye Yatırım Danışmanlığı Şirketi Grup Başkanı Uğur Akkuş, Türkiye'de 3 milyar dolarlık projeyi daha hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı. Yatırımları farklı ülkelere yönlendirdiklerine dikkati çeken Akkuş, "Daha önce Avrupa ve Amerika üzerineydi. Dünyadaki konjonktürün değişmesiyle artık Türkiye gözde bir ülke. Yeni Emir'in hükümete gelmesiyle rota Türkiye'ye ve komşu ülkelere döndü" diye konuştu.

2009'daki kriz nedeniyle inceledikleri birçok projeyi dondurduklarının altını çizen Akkuş, projeleri 2010 başında tekrar gündeme almaya başladıklarını söyledi. Akkuş, Türkiye'ye 3 yılda 1.5 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını, bunların emlak, İMKB'de bazı portföy alımları ve turizm yatırımlarından oluştuğunu kaydetti. Akkuş "Şu anda bizim çalıştığımız 3 milyar dolara yakın 3-4 büyük proje var. 2 yıldır çalışıyoruz. 3 milyar dolarlık yatırımda ağırlık yine emlak konusunda olacak. Fokuslandıkları nokta İstanbul..." dedi. o AA

Çocuklarına Recep ismini koyuyorlar

Önümüzdeki yüzyılın Orta Doğu'nun yeni İsviçre'sinin Türkiye olacağını dile getiren Uğur Akkuş, bölgede oynanan Türk dizilerinin etkilerinin rahatlıkla görülebildiğini, Türk popülaritesinin en üst seviyede bulunduğunu vurguladı. Akkuş, "Çocuklarına Türk isimlerini koyuyorlar. Gümüş dizisinden dolayı kız çocuklarına Nur ismini veriyorlar. Gazze olayındaki çıkıştan sonra doğan çocukların ismini Recep koyuyorlar" dedi. Türk işadamlarının dünya oyuncuları durumunda olduklarını vurgulayan Akkuş "Türk malı, eskiden Alman malı vardı ya şimdi öyle" diye konuştu.
Star


Geri Dön