27 / 04 / 2024

Ahmet Çapa Ulus Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı!

Ahmet Çapa Ulus Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı!

Türkiye'ye gece kulübü anlayışını getiren, İstanbul gece hayatının en popüler mekânlarından Şamdanı 1974te işletmeye açan Ahmet Çapa, geçirdiği karaciğer transplantasyonu sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti



Önceki gün hayatını kaybeden eğlence imparatoru Ahmet Çapa, dün gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Türkiye'ye gece kulübü anlayışını getiren, İstanbul gece hayatının en popüler mekânlarından Şamdanı 1974te işletmeye açan Ahmet Çapa, önceki gün geçirdiği karaciğer transplantasyonu sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. 67 yaşında hayata veda eden Çapanın cenazesi, dün Teşvikiye Camiinde kılınan öğle namazının ardından Ulus Mezarlığındaki aile kabristanına defnedildi. Cenazeye, Çapa ailesinin yanı sıra aralarında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadir İnanır, Güneri Cıvaoğlu, Demet Akbağ-Zafer Çika, Çiğdem Kayalı, Adnan Polat gibi tanınmış simaların da olduğu yaklaşık 200 kişi katıldı.

Çapa hanedanının aristokratı

2006da hayatını kaybeden Hürriyetin ünlü kalemlerinden gazeteci Yener Süsoy, 2000 yılında Ahmet Çapa ile kardeşleri Celal Çapa ve İzzet Çapayla röportaj yapmıştı. Süsoy, o röportajda Ahmet Çapa için Hanedanın aristokratı ifadesini kullanmış ve şunları yazmıştı: Burjuva çocuğu Ahmet, 1958in bir sabahı Baban iflas etti, başınızın çaresine bakın sesleriyle uyandı. Beş kuruş para yok! Babasının bir arkadaşından temin ettiği biletle İsviçrenin yolunu tuttu. Üç yıl hem turizm, ahçılık okudu, hem çalıştı. Sonra İstanbula dönüp kendini gece hayatının içinde buldu. Orientalde garsonluk yaparken Vitali Hakkonun verdiği 50 lira bahşişi hiç unutmadı. Moda Deniz Kulübü, Büyük Kulüp, Anadolu Kulübü derken Şamdanları yarattı. Geçtiğimiz yıllarda Bodrumda aynı adlı oteli açtı. Geçen yıl kendini emekliye ayırıp Londrada yaşamaya karar verdi.

Büşra Bozok Aytek/Hürriyet


Geri Dön