29 / 04 / 2024

Ahmet Davutoğlu: Makro projeler hedefine ulaştırılacak!

Ahmet Davutoğlu: Makro projeler hedefine ulaştırılacak!

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı kongrede, Başbakan Ahmet Davutoğlu kritik açıklamalarda bulundu.



AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi,  Ankara  Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı kongrede, Başbakan Ahmet Davutoğlu kritik açıklamalarda bulundu.


İşte Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasının satırbaşları:


"Türkiye 2023' e yürürken istikrar ve huzuru kalıcı kılmak ve ekonomik başarı hamlesini devam ettirmek zorunda. 12 yıl içinde Türkiye'den yükselen ekonomik bir güç geliştirdik. 5. kongreyi yaparken küresel ekonomik krizin etkileri devam ediyor. Sadece gelişmiş ükelerde değil gelişmekte olan dinamik ekonomilerde de sıkıntılar yaşanıyor. Dört ayaklı olarak küresel ekonomik krizden gelen bütün şokları karşılayacak şekilde Türkiye'nin ekonomik dengesinin makro ekonomik dengeleri şimdiye kadar olduğu gibi korunacak. Her türlü tedbiri alacağız ve Türkiye'nin hiçbir şekilde küresel ekonomik kriz girdabına girmesine izin vermeyeceğiz. Aynı şekilde başlatılan bütün büyük projeler kesinlikle hayata geçirilecek. Makro projeler mutlaka hedefine ulaştırılacak. Otoyollar, hızlı tren projeleri, şehir hastaneleri, tüneller, yeni havaalanları projeleri şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürecek."


"TÜRKİYE'NİN ORTA GELİR TUZAĞINA DÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

"Milli sanayi atılımımız devam edecek. Türkiye'nin kendi uçağını, kendi savaş gemisini, kendi  denizaltınısını kendi tankını yapan güçlü bir ülke olma yolundaki kararlılığından asla vazgeçmeyeceğiz. Bunların yürütülebilmesi için yapısal reformlara devam edeceğiz. 25 öncelikli programı aynı kararlılıkla sürdürecek ve Türkiye'nin orta gelir tuzağına düşmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu çerçevede de bütün amacımız sürdürülebilir bir kalkınmayı hedeflemektir. Teknolojik kalkınmayla yeni ve köklü bir ekonomik kalkınmanın içine gireceğiz. Yoğun teknoloji ve güçlü nitelikli insan gücüyle büyük yatırm projelerine hızla devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın günlük hayatı ile ilgili bütün tedbirleri alacağız ve işçilerimize, memurlarımıza, emeklilerimize kadınlarımıza, gençlerimize yepyeni bir geleceğin ışıklarını kendilerine sunacağız. "


Habertürk


Geri Dön