29 / 04 / 2024

Ahmet Ercan: Muğla'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Ahmet Ercan: Muğla'da kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Muğla ve ilçelerinde 1-26 Kasım tarihleri arasında büyüklükleri 1.0 ile 4.2 arasında değişen 229 depremin meydana gelmesi endişe yarattı. Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu sancılar büyük depremlere gebe, kentsel dönüşüm hızlandırılmalıdır" uyarısında bulundu.



Muğla ve ilçelerinde 1-26 Kasım tarihleri arasında büyüklükleri 1.0 ile 4.2 arasında değişen 229 depremin meydana gelmesi endişe yarattı.  Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bu sancılar büyük depremlere gebe, kentsel dönüşüm hızlandırılmalıdır" uyarısında bulundu. 


Güney Ege Turistik ve Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Otelciler olarak evimize gelen misafirleri güvenli şekilde ağırlamak gibi ağır bir yükün altında bulunuyoruz. Turizm tesisleri denetlenerek, deprem mevzuatına uygun hale getirilmeli. Turizm Bakanlığı veya resmi kurumlardan 'depreme dayanıklı belgesi aşılmalıdır' diye bir yaptırım yok. Fakat yerli ve yabancı turistin otellerimizde gönül rahatlığıyla konaklaması için bu belgelerin olması gerekir. Meslektaşlarımız ile yaptığımız toplantılarda tesislerin depreme dayanıklı olup olmadıklarına dair inceleme yapmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz" dedi. 


Habertürk Egeli 



Geri Dön