28 / 04 / 2024

Ahmet Haluk Karabel: Bugüne kadar 600 bin konut inşa ettik!

Ahmet Haluk Karabel: Bugüne kadar 600 bin konut inşa ettik!

Alman Bakan Garrelt Duin, TOKİ'nin Bilkent'teki yerleşkesinde TOKÎ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'den bilgi aldı. Karabel Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği" kapsamında bugüne kadar 600 bin konut inşa edildiğini söyledi...




Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Alman Bakan Garrelt Duin, TOKİ'nin Bilkent'teki yerleşkesinde TOKÎ Başkanı Ahmet Haluk Karabel'den bilgi aldı. Heyetler arası görüşmede Karabel, idarenin hazineden kaynak almadan, kendi kaynağını üreten bir yapısı olduğuna dikkat çekti. TOKİ'nin kamuya ait kıymetli arsa ve arazileri, kıymeti karşılığında alıp üzerlerinde gelir getirici projeler geliştirdiğini anlatan Karabel, bu projelerden elde edilen gelirle de yoksul ve alt gelir grubu konut projelerinin finanse edildiğini bildirdi. 


600 BİN KONUT İNŞA EDİLDİ 

"Planlı Kentleşme ve Konut Üretimi Seferberliği" kapsamında bugüne kadar 600 bin konut inşa ettiğini söyleyen Karabel, üretilen konutların yüzde 85'inin sosyal konut niteliğinde olduğunu, sağlık ocağı, okul gibi sosyal donatıların da vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirtti. Karabel, alt gelir grubu için üretilen konutlarla ilgili bilgileri de paylaştı. 


Sabah


Geri Dön