24 / 07 / 2024

Ahmet Kul Gayrimenkul'den iki yeni proje!

Ahmet Kul Gayrimenkul'den iki yeni proje!

Tekstil ve yap-sat işlerinden kazandığını Büyükçekmece, Avcılar, Topkapı ve Bodrum’da aldığı arazilere yatıran şirket, bugün bu arsalarını konut ve işyeri yatırımlarına dönüştürüyor.




İnşaat sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin bir kısmı sanayi alanından kazandıklarını arsa yatırımına dönüştürüp daha sonra bunları değerlendiren şirketlerden oluşuyor. Bunlardan biri de Ahmet Kul Gayrimenkul şirketi. Örteks Tekstil ile fantezi kumaş üretimi yapan ve bu alanda Türkiye’nin en büyükleri arasında başı çeken şirket, 2011 yılına kadar inşaat sektöründe aralarında Metrocity, Lawinia Garden, Outoport gibi projeleri üretip yap-sat işlerine imza atmıştı. Tekstil ve yap-sat işlerinden kazandığını Büyükçekmece, Avcılar, Topkapı ve Bodrum’da aldığı arazilere yatıran şirket, bugün bu arsalarını konut ve işyeri yatırımlarına dönüştürüyor.


Ahmet Kul Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Kul, Topkapı’da 30 dönüm ve Avcılar’da anayola cepheli 10 dönüm arsalarının bulunduğunu, bunları değerlendirmek için uygun zamanı beklediklerini söylüyor. Mimaroba’da 11 bin 800 m2 alanda ilk etabı 188 lüks daire ve 17dükkandan oluşan Dia Mare projelerine arsa dahil 120 milyon doladık yatırım yaptıklarını ifade eden Kul, bu projenin yakınında yer alan 9 bin m2’lik arsalanna da 144 daire ve 14 dükkandan oluşan yaklaşık 80 milyon TL’lik bir yatırım yapacaklarım vurguluyor. Kendi arsalanna öz kaynaklarım kullanarak yatarım yapmayı prensip edindiklerini belirten Kul, önümüzdeki üç yıl içinde bin 500 konut üretmeyi planladıklarım söylüyor.

Bodrum'da yer alan arsalarında da projeler geliştirdiklerini belirten Yavuz Kul, bu konuda şunları söylüyor: “Bodrum’da Tilkicik Koyu’nda Solse7 adıyla 7 malikaneden oluşan bir proje yapıyoruz. Fiyatları 650 bin ila 1 milyon 100 bin Euro arasında değişiyor. Bitez’de 50 dönümlük arazimize 200 konuttan oluşan, Bodrum’a göç edenlere hitap eden bir proje yapacağız. Ruhsat aşamasındaki bu projemiz arsa bedeli dahil 60 milyon TL yatırım değerine sahip olacak. 2017’nin sonunda inşaatı başlayacak.” Bodrum merkezde Antik Tiyatro karşısında iki dönümlük bir arazileri daha olduğunu vurgulayan Yavuz Kul, burada limana bakan bir iş ham yapacaklanm söylüyor. Kul, 5-6 milyon TL’lik yatırım yapılması planlanan bu projenin ön tarafında restoranların, arka tarafında da dükkanların yer alacağını ve bu yatınım satmayacaklarım ifade ediyor.

Yavuz Kul, Topkapı, Beylikdüzü, Bahçeşehir ve Büyükçekmece bölgelerinde arsa yatırımı yapmak üzere yer arayışlarının sürdüğünü de vurguluyor.


Ahşap sektöründe 40 yıldan bu yana faaliyet gösteren ve 10 yıldan bu yana da Artella şirketiyle Çiftçi Tovvers'tan EmaarSquare'a kadar birçok nitelikli projeye ahşap kapılar üreten Aslandağ Group, STCA Gayrimenkul şirketini kurarak 2014 yılında gayrimenkul sektörüne de giriş yaptı, ilk projeleri olan Yuvam Kartal Halit Paşa projesini kasım ayı sonunda teslim ettiklerini belirten STCA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Aslandağ, 104 konuttan oluşan Kartal Life Atalar projesine de başladıklarını söylüyor. Proje, Aydın Yuvam Sitesi’nde yer alan 6 bloğun dönüştürülmesini içeren 70 milyon TL yatırım değerine sahip bir dönüşüm projesi özettiğine sahip. Aile konseptli projenin inşaatı haziran ayında başlarken Nisan 20l8'de teslim edilmesi planlanıyor, inşaat sektöründe butik projelerle yollarına devam etmeyi planladıklarını belirten Aslandağ "Kartal'da bir konut projesi ve Pendik Aydos'ta bir villa projesi üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Bu projelerimiz de 2017 yılında netleşecektir" diyor.



Ekonomist


Geri Dön