06 / 05 / 2024

Ahmet Latif Karadeniz'den 400 metrekarelik hastane tepkisi!

Ahmet Latif Karadeniz'den 400 metrekarelik hastane tepkisi!

Eynesilliler'den hastane yapımı için para toplanarak 2 bin 500 metrekare arsa satın alındığını hatırlatan CHP İlçe Başkanı Karadeniz, ancak sağlık ocağının yıkılarak 400 metrekare alana hastane yapılacağı bilgisi üzerine şok yaşadıklarını belirtti



CHP Eynesil İlçe Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, “Mevcut Sağlık Ocağı yıkılıp 400 metrekarelik bir alana hastane yapılması planlanıyor. Bu akla ziyan bir karardır ve ilçenin gelişiminin önünü kesmekte başka bir şey değildir” dedi.


Karadeniz, milletvekillerine çağrıda bulunarak ilçedeki olumsuz çalışmalara müdahale etmelerini istedi.


Eynesil’in yatırımlardan mahrum kaldığını savunan ve komşu ilçelerin ciddi projeler ürettiklerini ifade eden Karadeniz, “Bu durum bizi ve ilçe halkımızı çok ciddi manada üzüyor. Çünkü ilçemiz son yıllarda kan kaybetmekte, esnafımız zor durumda kalmaktadır. Zaten bizim içinde esas mesele budur” diyerek ilçenin projelerden yoksun olduğunu kaydetti.


“400 METREKAREYE HASTANE FİKRİ, AKILLARA ZARAR”

Eynesil’e hastane yapılması için Eynesil Kalkındırma ve Geliştirme Derneği’nin kurulduğunu ve gurbetteki Eynesillilerden maddi yardım toplanarak 2 bin 500 metrekare arsa satın alındığını hatırlatan Karadeniz, ancak sağlık ocağının yıkılarak 400 metrekare alana hastane yapılacağı bilgisi üzerine şok yaşadıklarını belirtti. CHP’li Karadeniz, şunları kaydetti:


“Gurbetçilerimiz de yardımıyla Gümüşçay mahallesinde 2 bin 500 metrekare arsa satın alındı. Bu alan da imar planında sağlık tesisi olarak onaylandı. Yapılan müracaatlar sonucunda Sağlık Bakanlığından da onayı alınan hastanenin yeri değiştirilip, mevcut sağlık ocağı olarak kullanılan yere yapılması kararlaştırıldı. Bu ilçemiz halkı tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştır. Mevcut Sağlık ocağı yıkılıp 400 metrekarelik bir alana hastane yapılması akla ziyan bir karardır ve ilçenin gelişiminin önünü kesmekte başka bir şey değildir.


2 bin 500 metrekarelik bir alan varken 400 metrekareye hastane yapılması ayrıca yılın 6 ayı zehir soluyan bir fabrikanın yanında olması akıl tutulmasından öteye bir şey olamaz. Aldığınız bu karar sonrası aylarca uğraşılmış emeklere, özellikle Eynesil halkına yazık etmiş olursunuz. İleride ek hizmet binası ya da harici binalar ihtiyaç olduğunda bu binalar nereye yapılacak. Aldığınız bu kararı bir daha düşünmenizi istiyorum. 2 bin 500 metrekarelik alana hastane yapılması için girişim başlatan dönemin il başkanı Ak Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’ü de göreve davet ediyorum. Yoksa bu vebalin altından kalkamaz.” 



Yeni Giresun Gazetesi 


Geri Dön