27 / 04 / 2024

Tuzla’ya 400 yataklı hastane yapılacak!

Tuzla’ya 400 yataklı hastane yapılacak!

Tuzla’ya yapılacak 400 yataklı hastane planları Büyükşehir Meclisi’nden geçti



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Tuzla’ya ziyareti esnasında gündemine aldığı hastane projesinin temelleri önümüzdeki aylarda atılacak. Şu anki Tuzla Devlet Hastanesi’nin yetersiz olduğu konusunda gelen taleplere kulak veren Başkan Yazıcı, çözüm konusunda Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunmuştu. Başbakan’ın ‘Tuzla’ya 400 yataklı hastane yapacağız’ müjdesinin ardından Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başkan Yazıcı’yla hastanenin yapılacağı araziyi gezdi. Dr. Yazıcı, orman arazisi olarak görülen arazinin planlarda sağlık alanı olarak ayrıldığını belirtti. Orman Müdürlüğü ve Büyükşehir ile yapılan yazışmalarda buraya hastane yapımının uygun görüldüğünü belirtti.  

Tuzla Ay-Yıldızlı sosyal tesis

Tuzlalıların hafta sonlarını aileleriyle huzur içerisinde geçirebilecekleri Tuzla Belediyesi Sosyal Tesisleri hızla tamamlanıyor. İnşaatı devam eden tesis, kısa sürede hizmete girecek. Ay-yıldız şeklinde tasarlanan kompleks içerisinde; 120 metrekarelik restaurant, kafeterya, konferans salonu, spor salonu, yürüyüş parkurları ve nikah salonu yer alıyor. Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı “Vatandaş ailesiyle birlikte bu tesislere gelecek sporunu, yürüyüşünü yapacak, yemeğini yiyip sonra da huzur içerisinde evine gidecek“ dedi.

Tesisin Tuzlalılara kaliteli hizmet vereceğini belirten Yazıcı, tesisin aynı zamanda Google Earth’ten Ay-Yıldız şeklinde görünen tek yapı olduğunun da altını çizdi. Tesisin tamamlanmasının ardından beş yıldızlı otel konforuyla işletileceği ifade edildi.
Star


Geri Dön