Genel

Ahmet Misbah Demircan: Beyoğlu'nda 100 sokak kapanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, metronun Yenikapıya ulaşmasının ardından Beyoğlu İlçesi içindeki 100 sokağı daha trafiğe kapatarak insanlar için yaşanacak alanlar yaratacaklarını söyledi.

Ünalın Çevre coğrafyalarda geliştirici olmak süreci nasıl başladı sorusuyla açtığı oturum, konuşmacılar arasında yer alan Türk Mall Real Estate Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlunun Türkiyede kazandığımız tecrübeler olmasaydı, yurtdışına kendimizi kabul ettiremezdik. Nitekim Kuzey Afrika, Çin ve Balkanlarda Dünya ülkeleri arasında en çok Türkiyeye önem veriliyor açıklamasıyla hareket kazandı. Firmaların uluslararası hareket kabiliyeti olması gerektiğini belirten Rönesans Grup Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, sözlerine şöyle devam etti: Ülke olarak en önemli rekabet gücümüz hızımız. Bu konu özelinde ve genel olarak gayrimenkul sektöründe bizim için en önemli tehlike Arap Emirlikleridir. Yakın coğrafyalarda özellikle ticari gayrimenkul fırsatlarını değerlendiren bir firma olarak, farklılaşmanın fikirle olduğunu da vurgulamak isterim.

 Libyaya dış müdahalelerle egemenlik kurulursa zorlanırız

Türk Mall Real Estate Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Levent Eyüboğlu, Libyadaki sıcak savaş ile ilgili Türk firmaları olarak herhangi bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum. Kısa bir süreliğine çekildik. Verilen bu arayı da zarar olarak görmüyoruz. Hatta Libyadaki bu durum bizim için daha iyi olacak. Halk tüketim gücü kazanacak. Sular durulduğunda, yatırımcı ve geliştiriciler olarak bölgeye daha sağlam döneceğiz dedi.

Konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaşan Rönesans Grup Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu ise, Libyaya dış müdahalelerle egemenlik kurulursa zorlanırız diyerek bölgedeki dengeleri dikkatle izlediklerini kaydetti.

Markus Lehto: AVM sokakları kimliksiz ve ruhsuz

Urbanista Yönetici Ortağı Markus Lehtonun moderatörlüğünü yürüttüğü oturuma konuşmacı olarak Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Amsterdam Belediyesi Ana Cadde Teşebbüsleri Direktörü Peter Groenendaal da katıldı.
Teknolojinin mimariyi, şehir planlamasını değiştirdiğine dikkat çeken Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 1950lerden sonra görkemini kaybeden İstiklal Caddesi araçların işgali altındaydı. Ta ki biz İstiklal Caddesini araç trafiğine kapatana kadar. Araç olunca insanların yürüyecek alanları kalmıyor, yaşam alanları kısıtlanıyor. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. İstiklal Caddesinin yanı sıra metro Yenikapıya gelince, ilçedeki  100 sokağı daha araç trafiğine kapatacağız. dedi.