13 / 05 / 2024

Ahmet Misbah Demircan'dan MIPIM İstanbul'da olsun teklifi!

Ahmet Misbah Demircan'dan MIPIM İstanbul'da olsun teklifi!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Cannes’da görüştüğü MIPIM CEO’suna ‘2019’da MIPIM’i İstanbul’da yapalım’ teklifi götürdü. Demircan CEO Rean’in teklife sıcak baktığını söyledi..



Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Cannes’da görüştüğü MIPIM CEO’suna ‘2019’da MIPIM’i İstanbul’da yapalım’ teklifi götürdü. Demircan CEO Rean’in teklife sıcak baktığını söyledi.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, gayrimenkulün şampiyonlar ligi olarak tanımlanan MIPIM’in CEO’su Filippo Rean’e “2019’da Haliçport bittiğinde İstanbul’da MIPIM’i düzenlemeyi teklif ettik. Filippo da bu teklif sıcak baktıklarını ve düşünebileceklerini söyledi” dedi. Ahmet Misbah Demircan’ın kuruculuğunu üstlendiği ve 32 yatırımcıdan oluşan Beyoğlu Investors Group’un (BIG) projeleri, MIPIM’de uluslararası yatırımcılara tanıtıldı. BIG üyeleri ABD’nin önde gelen yatırım firmaları Hainz ve Goldman Sachs ile dünyanın önemli yatırımcıları arasında bulunan Morgan Stanley, Blackstone, Abraaj Capital, Al-Futtaim, Bilfinger, Aerium, HB Reavis ve Grosvenor ile birebir görüşme gerçekleştirdi. Dubai merkezli girişim sermayesi firması Abraaj Capital yetkilileri; yatırım ajansı mantığıyla tasarlanan ve kamu ile özel sektörü bir araya getiren BIG’in oluşum sürecini yatırımcıların yürüttüğü projeleri büyük bir ilgi ile dinlediler.


Değeri 41 milyar lira


MIPIM’de büyük beğeni toplayan projelerin uluslararası yatırımcıyı çekeceğine inandıklarını belirten Demircan, yeni yatırımların Beyoğlu’nun değerini kat be kat artıracağını dile getirdi. Demircan, şunları söyledi: “Şimdiden 10 milyar TL gibi büyük bir yatırım hacmine ulaşan Beyoğlu’nun özellikle önümüzdeki dönemde faaliyete geçirilecek Okmeydanı, Haliçport ve Galataport gibi yeni projelerle aktif yatırım değerinin 40.8 milyar TL’yi bulacağını öngörüyoruz. 2023’te ise bu aktif büyüklüğü en az iki kat daha artırmayı planlıyoruz. Cannes’a gelmeden önce söylediğimiz hedeflerimizi burada birer birer gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Burada gördüğümüz yoğun ilgi ile artık Beyoğlu’nun dünya markası bölgelerden biri olacağı konusunda hiç şüphemiz yok.”


KUZU GRUP'UN SEA PEARL'Ü FUARIN İNCİSİ OLDU

Dünyanın önemli emlak fuarlarından biri olan MIPIM 2015’te yabancı yatırımcı ve gayrimenkul devleri tarafından yoğun ilgi gören Kuzu Grup imzalı Sea Pearl projesi, MIPIM’den tam not aldı. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) İstanbul Çadırı’nda sergilenen Sea Pearl’ün Ataköy sahilinde, kesintisiz deniz manzarasına karşı yükseldiğini ifade eden Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu “Avrupa Yakası’nın en gözde yerleşim merkezlerinden Ataköy’ün sahilinde yer alan ve yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirdiğimiz Sea Pearl projemiz fuara katılan gayrimenkul devlerinin de dikkatini çekmeyi başardı. Bulunduğu konum ve sunduğu ayrıcalıklar sebebiyle İstanbul’un imajını yükseltmeye katkı sağlayan Sea Pearl, diğer mega projeler ile beraber İTO çadırında ayrı standa sahip olabilen tek konut projesidir. Sadece deniz manzarası değil denizle iç içe yaşam fırsatı sunan Sea Pearl’e fuarın ilk iki günü gösterilen yoğun ilgi ve alınan talepler neticesinde projemizin Ortadoğu’dan sonra Avrupalılar’ı da konumu ve ihtişamıyla kendisine hayran bıraktığını gördük” diye konuştu. Sea Pearl’ü yabancı yatırımcılarla buluşturmak için MIPIM’e katıldıklarını belirten Kuzu “İstanbul’da denize sıfırtek premium proje olma özelliği taşıyan Sea Pearl’ün uluslararası platformlarda büyük beğeni alması bizler için gurur verici bir tablo. İnşaatına ve satışına tüm hızıyla devam ettiğimiz Sea Pearl için yabancı yatırımcılardan önemli ölçüde ön talep topladık” dedi. Özen Kuzu, inşaat firmalarının yanı sıra İstanbul, Ankara, Antalya, Balıkesir şehirleri ile Beyoğlu Belediyesi başta olmak üzere pek çok ilçeye de ev sahipliği yapan fuarın son derece verimli geçtiğini belirtti.


Birol Keleş-Star


Geri Dön