29 / 04 / 2024

Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı tapularını dağıtacak!

Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı tapularını dağıtacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, 1/5000 ölçekli imar planı onaylanan Okmeydanı'nın tapularını bugün hak sahiplerine dağıtacak. Peki Okçular Vakfı'nda düzenlenecek törende kaç tapu dağıtılacak? Okmeydanı sakinleri tapularını nereden alacak?



Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Okçular Vakfı'nda bugün (13 Aralık 2014, Cumartesi) düzenlenecek tapu töreninde Okmeydanı sakinlerinin tapularını bizzat dağıtacak.


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Okmeydanı'na ilişkin "Tarihi Sit Alanları Koruma Amaçlı ve Etkileşim Geçiş Sahası Revizyon 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı"nın onaylamasının ardından gerçekleşecek Okmeydanı tapu töreni, bugün Keçecipiri Mahallesi Fatih Sultan Minberi Sokak No: 1 adresindeki Okmeydanı Okçular Vakfı'nda saat 17:00'de başlayacak ve 19:00'a kadar sürecek.


Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, Okmeydanı planlarını dün İBB Meclisi'ne sunarken yaptığı açıklamada Okmeydanı'nda 1 milyon 600 bin metrekare büyüklüğünde, 80 bin insanın yaşadığı alanda, bina sahiplerinin arsalarına sahip olamadığı kötü bir yapılaşma oluştuğunu söylemişti.


Okmeydanı tapuları için 10 yıldır çalışıyoruz!


Okmeydanı'ndaki vatandaşlara 50 yıldır hasretini çektikleri tapularını vermek için 10 yıldır çalıştıklarını söyleyen Demircan, "Toplam 21 bin kişiye vereceğimiz tapuların 5 bininin çalışmasını tamamladık. 15 bini için de vatandaşlarımız geliyor, çalışmalar yapılıyor. Okmeydanı'nın tapu meselesini çözdükten sonra vatandaşlarımız burada bir de dönüşüm yapılmasını talep ediyor” demişti. Demircan, "Okmeydanı'ndaki 14 bin malikin yüzde 95'iyle birebir toplantılar yaptık. Tapu ve dönüşüm konusunda vatandaşların yüzde 95'i, 'Burada dönüşüm yapın, bu da belediye olarak sizin liderliğinizde yapılsın' dedi. Bu bölgede hayat durmuş, insanların umudu bitmiş. İnşallah Beyoğlu'nun 3’te 1 nüfusunun yaşadığı Okmeydanı'ndaki 50 yıllık tapu sorununu çözeceğiz. Dönüşüm talebini karşılayacağız" diye konuşmuştu...


Bugün kaç tapu dağıtılacak?


Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, çalışmaları tamamlanan 5 bin tapudan 50-60 tanesini bugünkü törende sahiplerine verecek. Okmeydanı sakinleri, hazır olan tapularını Beyoğlu Belediyesi'ne başvurarak alabilecekler. 


İlk tapuları, Cumhbaşkanı Erdoğan dağıtmıştı!


Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı tapularını dağıtacak!


Okmeydanı sakinleri ilk tapularını, Başbakan olduğu dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törende almışlardı. 1 Şubat 2014 tarihinde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törende 176 tapu dağıtılmıştı. Törende konuşan Erdoğan, "Burada Piyalepaşa Mahallesi, benim doğup büyüdüğüm Kaptanpaşa Mahallesi var. Bu 5 mahalle ile bir değişim dönüşüm inşallah yaşanacak. Bununla birlikte Türkiye’nin bir modern beldesi oluşacak. Bugün burada hazırlığı tamamlanan 176 tapuyu teslim ediyoruz. 700 hak sahibi tapu işlemleri ile ilgili belgelerini hazırladılar, onların da işlemleri devam ediyor" demişti.


Okmeydanı'nda tapular dağıtıldı!


Okmeydanı imar planları onaylandı! Detaylar için tıklayın!


Emre Kulcanay / Emlakkulisi.com




Geri Dön