Yeni Şirketler

Ahmet Turhan hazine arazisi talep etti!

Batman Valisi Ahmet Turhan, Toptancılar Sitesi için hazine arazisi talep etti

Batman Valisi Ahmet Turhan ve Belediye Başkanı Nejdet Atalay, Toptancılar Sitesinin bulunduğu Şirinevler ve Cumhuriyet mahallerinde su kuyularından benzin çıktığı iddiaları üzerine bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Turhan ve Belediye Başkanı Atalay, ilk olarak 2004 yılında 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan patlamada hasar gören Toptancılar Sitesinde inceleme yaptı.

Yıkık durumdaki blokları gezen Vali ve belediye başkanı, daha sonra bahçelerinden benzin çıktığını ileri süren vatandaşların evlerini ziyaret etti. Vali Turhan'ın talimatıyla benzin çıktığı iddia edilen kuyulardan tahlil için numune alındı.

Daha sonra Toptancılar Sitesi esnafı ile mahalle halkının sorunlarını dinleyen Vali Turhan, şöyle konuştu:

"Bölgede bir çalışma yapalım, bir hazine arazisi tahsisi yapıp Toptancılar Sitesini buraya aktaralım. Bunların şehrin dışında olması en uygunu. O zaman da bu bölge terk edilir ve burada yeşil alan ve park olur. Uzun vadede bunları yapabiliriz. Kısa vadede ise hemen görevlendireceğimiz bir heyet buraya gelerek incelemelerde bulunacak. Özellikle halkın can ve mal kaybını önlemek açısından tedbirler alınacak."

Herkesin sorunun çözümüyle ilgili farklı düşüncelere sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Atalay, "Tehlikenin ne olduğunun bilimsel olarak tespit edilmesi lazım. Burada önceden bir olay yaşanmış ama hiçbir çözüm bulunmamış. Belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Batman Toptancılar Sitesi'nde 3 Mayıs 2004 tarihinde meydana gelen patlamada 3 kişi ölmüş, 23 kişi de yaralanmıştı. Son günlerde bazı vatandaşlar, su kuyularından uzun süre sonra yeniden benzin çıktığını belirterek, yetkililerden çözüm bulmalarını istemişti.
AA