AHOY'den İstanbul'a 50 milyon Euro'luk arena
Hollanda'nın en büyük fuar şirketlerinden AHOY'un CEO'su Jos van der Vegt İstanbul'da büyük bir kapalı arena olmamasını çılgınlık olarak nitelendirdi
Madonna gelse dinleyecek bir arenası olmayan Türkiye'de yatırım konusunda her gün kafa yorduklarını dile getiren Vegt, "50 milyon Euro harcayıp size bir arena yapmak isteriz" dedi.
HOLLANDA'nın en büyük fuarlar ve festival şirketlerinden AHOY'un CEO'su Jos van der Vegt Metallica konserinin biLe Ali Sami Yen stadında izlendiği İstanbul'da kapalı arena olmamasını çılgınlık olarak nitelendirdi. Madonna gelse dinleyecek bir arenası olmayan Türkiye'de yatırım konusunda her gün kafa yordıuklarını dile getiren Vegt, "Formula 1 Pisti yaptığınıza göre ekonominiz umut vaad ediyor. 50 milyon Euro harcayıp size bir arena yapmak isteriz" dedi.
Hiç anlam veremedim
Hollanda'nın Rotterdam şehrinde 10 bin kişilik bir arena sahibi olduklarını ifade eden Jos van der Vegt, şunları söyledi: "Ben sadece arena sahibi bir firmanın CEO'su değilim. Aynı zamanda Hollanda'da Arena Birliği'nin de Başkanıyım. Ama İstanbul'da doğru dürüst bir kapalı arena olmamasına hiç anlam vermedim. Böyle büyük ve modern bir şehirde insanlar hiç mi dışarı çıkıp şovların tadını çıkartmak istemez? Yani siz Eric Clapton'ı sadece yazın mı izleyebiliyorsunuz? Bu konu bize o kadar ilginç geldi ki, İstanbul'a arena yatırımı konusunda hemen araştırmalara başladık."
Tahtaya vur, iyiyiz
NTSR Fuarcılık ile ortak olarak Türkiye'de 2007 yılından bu yana ikinci kez Denizcilik Fuarı'nı gerçekleştiren Ahoy'un krizden şanslı çıkanlar arasında yer alığını ifade eden Vegt, şu şekilde konuştu: "Bu krizdeki durumumuz için tahtaya vuruyorum. Kriz dönemlerinde şirketler piyasaya neyi iyi yapabildiklerini göstermek istiyor. Bu da fuarların değer kazanmasını sağlıyor. Böyle dönemlerde kriz ile savaşmak için pazarlamanın önemi artıyor. Gerçekten kendini gösterebilecek özelliği olan şirketlerin bu dönemlerde öne çıkması hem işlerini iyileştiriyor. Hem de görünürlüklerini artırıyor. Fuarlara talep hızla artıyor."
Bütçe kısa festivale akıyor
Hollanda'da 2007 yılında 65 bin kişinin geldiği Noel Show'larına 2008 'de gelen kişi sayısının 80 bine çıktığını belirten Vegt, şöyle devam etti: "Böyle ortamlarda insanlar birçok şeye para harcamayabiliyor. Ama festivallere bilet alıp ailece giderek daha ucuza eğlenceyi tadabiliyor. Artık mavi yolculuğa ve spor gibi daha pahalı aktivitelere bütçe ayıramayanlar sayesinde bizim işlerimiz büyüyor. Dibi gördük mü bilmiyoruz ama bu yeni şansları değerlendirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz."
Korumacılık liderlerin değil lokallerin işi
JOS van der Vegt dünyada tartışma yaratan korumacılık uygulamaları konusunda liderleri değil lokal firmaları suçluyor. Bu konuda haklı olduğunu açıklamak için Brezilya lideri Lula da Silva ile geçen bir anısını şöyle anlattı: "Örneğin 3 hafta önce Brezilya'ya gittiğimizde Başkan Lula da Silva ile görüştük. O da bu konuyla ilgili olarak 'ben lider olarak korumacılığı desteklemiyorum' dedi. Liderler bir kriz olduğunu kabul ederken içinde yaşadığımızın global bir dünya olduğunu unutmuyor. Ama fikir iç pazar kaptırmak istemeyen, ihracatta da öne çıkamayan bazı lokal üreticilerden çıkıyor."
Hürriyet