27 / 04 / 2024

Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu ve Sergisi 24-25 Aralık'ta!

Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu ve Sergisi 24-25 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi-KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü) tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Sempozyumu 24-25 Aralık 2013 tarihlerinde, Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'nde yapılacak.




Sempozyumda, dünyada ahşap sektörü ve koruma çabaları, projelendirme, restorasyon, konservasyon ve onarım uygulamaları ve sorunları, kırsal mimari ve koruma, yerel yönetimlerin koruma çalışmaları, ahşap yapılar ve strüktürel davranışları gibi başlıklar altında konuşmalar yapılacak.

  

24 Aralık 2013 –Salı günü (yarın) 1. Gün oturumlarının ardından, saat 17.30'da düzenlenecek Kokteyl eşliğinde açılışı yapılacak olan Sergi, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi Fuayesinde, iki gün boyunca gezilebilir. 


KUDEB Ahşap Eğitim Atölyesi’nde, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Koruma ve Onarım Eğitim Programı" çerçevesinde, 4 ay boyunca eğitim alan 2013 Kursiyerlerinin ürettiği ahşap çalışmalarını içeren Sergide, Kursiyerlerin atölye ortamında yürüttükleri onarımlar, yeniden üretimler ve koruma amaçlı üretimleri yeralacak.


İlki 2008 yılında gerçekleştirilen eğitimlerin altıncı döneminde de: koruma yaklaşımları, belgeleme, ahşabın yapı malzemesi olarak özellikleri ve türleri, geleneksel el aletleri ve makinelerin kullanımı, geleneksel ahşap yapı mimarisi, ahşap süsleme, ahşapta bozulmalar, ahşap koruma yöntemleri, geleneksel yapı elemanlarının üretimi ve üst yüzey işlemleri Teorik ve Uygulama konularında eğitim ve uygulamalar gerçekleştirildi.


Sempozyum, koruma konusunda yetkili tüm Kamu Kurum ve kuruluşları ile özel sektörde çalışan tüm Uzmanlara, Akademisyenlere, üniversite ve meslek yüksek okullarının öğrencilerine, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcilerine ve ahşap yapı kullanıcılarına ve tüm ilgililere açık olacak.


Sempozyum programı ve detaylar, www.ibb.gov.tr/kudeb  adresinde yer alıyor.


İBB


Geri Dön