28 / 04 / 2024

Aidatlara fahiş zam yapan site yöneticilerine karşı bakanlık ne yapıyor? Davalar açılacak mı?

Aidatlara fahiş zam yapan site yöneticilerine karşı bakanlık ne yapıyor? Davalar açılacak mı?

Asgari ücretin artması site yöneticilerinin de aidatlara ara zam yapmalarına bahane oldu. Fahiş zam yapan yöneticiler bu fırsatçılığın bedelini dava yolu ile ödeyecek. Vatandaşı çileden çıkaran bu durum, site yöneticilerine büyük ders olacak. İşte Bakanlık’tan gelen o yaptırım…



Kısa süre önce asgari ücretlere yapılan zam, site yöneticilerini harekete geçirdi. Fırsattan yararlanmak isteyen yöneticiler aidatlara fahiş fiyatlarla ara zam yaptı. Bu yapılan adaletsiz zam deyim yerindeyse, vatandaşların sabrını taşıran son damla oldu. Adaletsiz zam artışlarının takibinde olan Bakanlık da hemen harekete geçti. Vatandaşların fırsat bilerek fahiş zam yapan site yöneticilerine dava açma hakkı bulunuyor. Bu sayede yöneticilerin Bakanlık tarafından görevden alınmaları mümkün olacak.

Fırsatçı site yöneticileri haksız zam artışı nedeniyle görevden alınabilecek

Asgari ücrete gelen zam artışından sonra bazı site yöneticilerinin yüzde 70 oranında aidat zammı yaptı. Lüks sitelerde ise bu zamlar neredeyse kira ücretiyle yarışıyor. Kar amacı güden siteler, bu nedenle göze batmaya başladı. Keyfi kararla aidatlara zam artışı yapan site yöneticileri tespit edildikten sonra Bakanlık tarafından görevden alınabilecek. Bu kişilerin iki yıldan fazla yöneticilik yapamayacakları Sabah’tan aktarılan haberler arasında oldu. Ayrıca mevcut yönetimlere sertifika zorunluluğu getirilerek artık herkes site yöneticiliği görevini üstlenemeyecek. Bu durumlar hakkında Bakanlık, fahiş zam yapılması durumunda vatandaşların, yöneticiler hakkında şikayette bulunmalarını istedi. 


Geri Dön