28 / 04 / 2024

Aile Bakanılığı müjdeyi verdi, 'Aile Destek' ödemesi değil ama TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 3.336 TL ödeme alacak!

Aile Bakanılığı müjdeyi verdi, 'Aile Destek' ödemesi değil ama TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 3.336 TL ödeme alacak!

Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, işsizlikle mücadele kapsamında başlattığı işe başlama yardımı programıyla vatandaşlara maddi destek sağlıyor. İşte ayrıntılar...



Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal yardım alanların iş hayatına katılımını teşvik etmek ve ekonomik özgürlüklerini artırmak amacıyla yeni bir yardım programı başlattı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, İŞKUR'un yönlendirmesi sonucunda işe yerleşen kişilere 3.336 TL toplu ödeme yapılacağı duyuruldu.

Aile Bakanılığı müjdeyi verdi, Aile Destek ödemesi değil ama TC Kimlik Kartı ile başvuran şimdi 3.336 TL ödeme alacak!

İşe başlama yardımı olarak adlandırılan bu program kapsamında, sosyal yardım faydalanıcılarına aylık brüt asgari ücretin üçte biri kadar bir destek sağlanacak. Bu yardım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından bir defaya mahsus olarak verilecek ve başvuranlar kayıt yapıldıktan sonra hemen ödemelerini alabilecekler.


Geri Dön