10 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı bu kişilere 850 TL para verecek!

Aile Bakanlığı bu kişilere 850 TL para verecek!

Aile Bakanlığı, Türkiye'deki sosyal yardım programları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla, İŞKUR'un işe yönlendirme hizmetleriyle iş bulan kişilere aylık 850 TL nakdi yardım yapacak.



İŞKUR aracılığıyla işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcıları, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi'ne bildirim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde faydalanabilmektedir. Bu süre zarfında işe yerleştirilen bireylere, İŞKUR tarafından sağlanan işe yönlendirme yardımları nakit olarak verilmektedir. Bu sayede, ihtiyaç sahibi bireylerin hem geçimlerini sağlamaları hem de istihdam edilerek sosyal hayata katılmaları desteklenmektedir.

 Aile Bakanlığı bu kişilere 850 TL para verecek!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen bu yardımlar, 1 yıl içerisinde azami 3 defa olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla %10'una kadar yapılmaktadır. 2023 yılı için belirlenen bu tutar, 0-850 TL aralığında bulunmaktadır. Bu yardımların düzenli bir şekilde verilmesi, ihtiyaç sahibi bireylerin ekonomik açıdan daha güvende hissetmelerini sağlamaktadır.


Geri Dön