19 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı çok kısa bir süre önce açıkladı! Çocuklara para ödenecek sınır var, hemen bakın

Aile Bakanlığı çok kısa bir süre önce açıkladı! Çocuklara para ödenecek sınır var, hemen bakın

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemelerine ilişkin açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Aile Bakanlığı, çocuklara yönelik yapılacak bir ödemenin daha detaylarını duyurdu fakat kontenjan olduğu için ailelere ellerini çabuk tutmaları uyarısında bulundu.



“İhtiyaç sahibi ailelerimize çocukları için ekim ayında toplam 349 milyon 452 bin TL tutarında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptık”

NOT: Söz konusu bu destekten 150 bin çocuk yararlanıyor. 

1.259 TL ÖDEME YAPILACAK

SED kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama 1.259 TL destek ödemesi yapıldığı belirtildi ve SED yardımı alabilmek için başvuruların İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabileceği aktarıldı.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Tüm bunların yanı sıra bu destekten yararlanılması için bazı belgelerin hazır bulundurulması gerekiyor. Bu belgeler ise şöyle paylaşıldı:

Dilekçe

T.C. Kimlik Numarası beyanı,

Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

Sosyal ve Ekonomik Destek yardımından kimlerin yararlanabileceğini yani bu yardımın kimlere verildiği de açıklandı. Bu noktada daha önce hakkında sosyal hizmet kuruluşunda bakım tedbiri kararı verilen ve bu kuruluşlarda bakılan ancak SED yardımı aldıkları takdirde ailesi ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda olan çocukların yararlanabileceği ifade edildi.

ÇOCUK YARDIMI NEDİR?

Hanede bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek sağlanacak. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacağız” dedi.


Geri Dön