Kent Haberleri

Aile Bakanlığı destek kesesini açtı! Başvurusu onaylanan herkesin hesabına hemen 1250 TL yatırılıyor! 

Devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişilere destek ödemesi yapıyor. Bu kapsamda başlatılan Aile Destek paketi ile 850 ile 1250 TL arasında ödeme yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirlilere destek sağlamaya devam ediyor. Devlet, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla ihtiyaç sahibi kişilere destek ödemesi yapıyor. Bu kapsamda başlatılan Aile Destek paketi ile 850 ile 1250 TL arasında ödeme yapılıyor. Söz konusu destekten faydalanmak isteyen kişiler başvuru detaylarını ve ödeme takvimini araştırıyor.

Aile Destek ödemeleri 2023 Ekim ayı için araştırılan konular arasında bulunuyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen ödenekten yararlanan vatandaşlar ödemelerin hangi tarihte hesaplara yatırılacağını merak ediyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinde bu ay toplam 4,1 milyar Türk Lirası ödeme yapılacağını aktardı.

BAKAN GÖKTAŞ AÇIKLADI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinde bu ay toplam 4,1 milyar Türk Lirası ödeme yapılacağını belirtti.

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, hala uygulanan en kapsamlı sosyal yardım uygulaması olan Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar hanelere 52,2 milyar Türk Lirası destek sağladıklarını bildirdi.

EKİM AYI ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde ödemelerin yapılacağı tarih, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, tarafından duyurulacak.

Aile Destek Programı ekim ödemelerinin ayın 15'inden itibaren hesaplara aktarılması bekleniyor.

AİLE DESTEK YARDIMI NASIL SORGULANIR?

Ödemelerin yapılıp yapılmadığını vatandaşlar e-devlet üzerinden görüntüleyebiliyor. Bunun için e-Devlet sistemi üzerinden, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" "Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama" ekranına T.C kimlik numarası ile giriş yapılması gerekiyor.

AİLE DESTEK PARASI 2023 NE KADAR?

850 ile 1.250- lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecek.

450 TL ve altı olanlar: 1.250 lira

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 lira

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 lira

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 lira alacak.

Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru kaç lira? Son dakika dolar kuru

Kirada yaşayanlar dikkat! İşsizlikten daha çok stres yaratıyor! SON DAKİKA! 

Özel sektör 1 yıl içerisinde 44,5 milyar dolar kredi borcu ödeyecek!