02 / 05 / 2024

Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru kaç lira? Son dakika dolar kuru

Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru kaç lira? Son dakika dolar kuru

Dolar/TL kuru, cuma günü yüzde 0,2 artışla günü 27,7978 liradan tamamlandı. Peki dolar bugün ne kadar oldu? Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru.



Dolar/TL kuru haftanın ilk işlem gününde yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Cuma günü yüzde 0,2 yükselişle 27,79 liradan kapanış yapan doların bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. Dolar haftaya nasıl başladı? Dolar bugün yükseldi mi, düştü mü? 16 Ekim 2023 dolar/TL kuru.

DOLAR HAFTAYA NASIL BAŞLADI? 16 EKİM 2023 DOLAR/TL KURU

Dolar yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar 27,85 liradan, euro 29,32 liradan haftaya başladı.

Dolar serbest piyasada 27,84 liradan, euro ise 29,32 liradan alınıyor.  Cuma günü doların satış fiyatı 27,81 lira, euronun satış fiyatı ise 29,23 lira olmuştu.

Dolar haftaya nasıl başladı? 16 Ekim Pazartesi dolar/TL kuru kaç lira? Son dakika dolar kuru

KÜRESEL PİYASALARDA SON DAKİKA!

Küresel piyasalar, İsrail-Filistin çatışması ile ABD ve Çin arasındaki gelişmelerin eşliğinde haftaya negatif bir seyirle başladı. 

Bu hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın perşembe günkü açıklamaları başta olmak üzere Fed üyelerinin sözle yönlendirmeleri yatırırımcılar tarafından sıkı takip edilecek. 

Analistler, Fed yetkililerinin bu hafta da sözle yönlendirmelerine yoğun şekilde devam edeceğini anımsatarak Fed Başkanı Powell'ın perşembe günkü açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini ifade etti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek yüzde 93 ihtimalle politika faizini sabit bırakacağı tahmin edilirken, Banka'nın aralıkta da yüzde 67 ihtimalle politika faizini değiştirmeyeceği öngörülüyor.

Avrupa borsalarında cuma günü satış ağırlıklı bir seyir öne çıkarken, Orta Doğu'daki gelişmeler  piyasaların odağında yer alıyor. 

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) gelecek ayki toplantıda politika faizini değiştirmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, cuma günü yaptığı açıklamasında, ECB'nin faiz artırımlarının enflasyonla mücadelede etkili olduğunu ve Almanya'da enflasyonun düşüş eğiliminde olduğunu belirtti.

Altında 'U' dönüşü! Gram altın 1.800 liranın altına geriledi! Altın yatırımcıları dikkat! 16 Ekim 2023 altın fiyatları

1 dolar ne kadar? 14 Ekim Cumartesi dolar kaç lira? Güncel dolar alış satış fiyatı!


 


Geri Dön