29 / 04 / 2024

Euro haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün kaç lira? 9 Ekim 2023 euro/TL kuru

Euro haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün kaç lira? 9 Ekim 2023 euro/TL kuru

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 30'a çıkarmasından sonra dolar ve euroda yaşanan hareketlilik bugün de devam ediyor. Peki Euro haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün kaç lira? 9 Ekim 2023 euro/TL kuru.



28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turundan sonra yükselişe geçen döviz kurunda Merkez Bankası'nın 4 kez faiz artırma kararına rağmen hareketlilik devam ediyor. Öte yandan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) son olarak 21 Eylül 2023 500 baz puanlık faiz artışı yaparak seçimlerden önce yüzde 8,5 olan politika faizini yüzde 30'a çıkarmıştı. Dolar/TL, 14 Mayıs seçimlerinden önce 19,57 TL cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunun yapıldığı 28 Mayıs'tan önce ise 19,97 TL seviyesindeydi. Euro ise 28 Mayıs'ta 21,37 TL'den işlem görüyordu.

EURO/TL BUGÜN NE KADAR? GÜNCEL EURO ALIŞ SATIŞ FİYATI 9 EKİM 2023

9 Ekim 2023 euro/TL kuru yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Milyonlarca vatandaş ''euro bugün ne kadar, euro kaç lira?'' sorularını merak ediyor. Euro/TL kuru alış fiyatı 29,18 lira, satış fiyatı ise 29,61 liradan işlem görüyor. Euro dolar paritesi bugün 1,0544 seviyesinde değerleniyor. 

Euro haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün kaç lira? 9 Ekim 2023 euro/TL kuru

EURO NE OLUR? EURO YÜKSELECEK Mİ, DÜŞECEK Mİ?

Vatandaşlar euro kurunu yakından takip ediyor. Özellikle euro yatırımcıları ''euro ne olur, euro yükselecek mi, düşecek mi?'' sorularının yanıtlarını araştıtrıyor. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş euro kurunun yönü hakkında bilgi verdi.

Memiş Memiş, "Euro TL kuru toparladı. Sağlıklı yükselişler için ayın 15'inden sonrayı beklemeye devam ediyorum. '' diyerek eline TL olanlara dolar değil euro almalarını tavsiye ediyor.

Memiş '' Bu hafta hep euro tarafını tavsiyesi ettik. Beklentim pozitif yönde devam ediyor. '' diyerek bu baskılanmanın önümüzdeki hafta da devam edebileceğini açıkladı. 

Memiş son günlerde aşağı yönlü seyreden euro dolar paritesi için de '' Yıl sonunda tepki alımı ile euro dolar paritesinde yükseliş yönlü beklentimi koruduğumu söyleyebilirim"ifadelerini kullandı.

İslam Memiş'ten o yatırımcılara yüreği ağza getiren açıklama: Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek!

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yükseliş resmen başladı! 9 Ekim Pazartesi canlı altın fiyatları

9 Ekim Pazartesi dolar ne kadar? Bugün dolar kaç lira? Dolar alış satış fiyatı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön