28 / 04 / 2024

9 Ekim Pazartesi dolar ne kadar? Bugün dolar kaç lira? Dolar alış satış fiyatı

9 Ekim Pazartesi dolar ne kadar? Bugün dolar kaç lira? Dolar alış satış fiyatı

Geçtiğimiz hafta 27,70 TL ile yeni rekora imza atan dolar/TL kuru güne düşüşle başladı. 9 Ekim Pazartesi dolar ne kadar? Bugün dolar kaç lira? Dolar alış satış fiyatı...



ABD Merkez Bankası’nın (Fed) son toplantısında politika faizini sabit tutması ve sonrasında toplantı metninde üyelerin bu yıl ilave bir faiz artışını daha öngörmesi ile birlikte ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksi yükselişe geçmişti. Piyasaların beklentisi ise Fed’in faiz artırımına gidecek olması. Fed bir sonraki toplantısını 1 Kasım 2023 tarihinde yapacak. Bu tarihe kadar ABD’den gelecek her bir ekonomik veri piyasalarda fiyatlamalar üzerinde etkili olacak.

DOLAR SIĞ PİYASADA 28 LİRAYI GÖRDÜ!

Piyasalar haftanın ilk işlem gününe jeopolitik risklerin etkisiyle başlarken, dolar/TL kuru tarihi rekor seviyesini sığ piyasada 28,11 TL'yi gördü.

Dolar/TL kuru, Türkiye piyasalarının kapalı olduğu saatte uluslararası piyasalarda 29,11 TL TL'ye kadar yükselirken; saat 09:54 itibarıyla yüzde 0,44 yükselişle 27,69 TL'de işlem gördü. Euro kuru da sığ piyasada 29,74 TL'ye kadar çıkarken; şu dakikalarda yüzde 0,02 düşüşle 29,20 TL seviyesinde bulunuyor.

 9 Ekim Pazartesi dolar ne kadar? Bugün dolar kaç lira? Dolar alış satış fiyatı

DOLAR BUGÜN NE KADAR? 9 EKİM PAZARTESİ DOLAR KAÇ LİRA? GÜNCEL DOLAR ALIŞ SATIŞ FİYATI

Haftanın ilk işlem gününde dolar kuru yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Yatırımcılar ''dolar bugün ne kadar? Dolar kaç lira? 9 Ekim 2023 dolar kaç lira oldu? sorularını araştırıyıor.  Geçtiğimiz hafta rekor kıran dolar kuru yatırımcıların odağında Dolar/TL haftanın ilk işlem gününe 27.59 TL'nin üzerinde başladı. Dolar Kuru şu dakikalarda 27.71 ile primli seyrediyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 27.34 TL, en yüksek ise 28.11 TL seviyeleri test edildi. Euro ise aynı dakikalarda 29.21 TL ile yatay hareket ediyor.  

Altın fiyatlarında rüzgar tersine döndü! Yükseliş resmen başladı! 9 Ekim Pazartesi canlı altın fiyatları

Dolar için nefesler tutuldu, her şey bu tarihte belli olacak! Acil bakın!

Geri Dön