Kent Haberleri

Aile Bakanlığı destek ödemelerine zam yapılacak mı?

Türkiye'de ikamet eden milyonlarca vatandaşın artık gözü kulağı temmuz ayında hükümet tarafından yapılması beklenen asgari ücret zammında. Seçimlerden sonra her ihtimalde asgari ücrete zam yapılması bekleniyor. Peki asgari ücret zammının yanı sıra Aile Bakanlığı tarafından ödenen destek ücretlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etmişti

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte yaşam standartları düşen vatandaşlar asgari ücrete zam beklemeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret zammı için temmuz ayını işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının yanı sıra seçimlerden sonra da asgari ücrete mutlaka zam bekleniyor. Asgari ücrete zamla ilgili son gelişmeleri ele alalım önce. 

 

Bakan Bilgin son olarak, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüyen Türkiye'nin çalışan, üreten emekçilerinin menfaatlerini gözeten adımlarını istikrarlı ve güvenli bir şekilde attıklarını belirtti.

Bu yıl asgari ücreti geçen yıla göre net yüzde 100 oranında arttırdıklarını anımsatan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız. Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye'nin müreffeh geleceğini emek emek beraber inşa ettiğimiz tüm emekçilerimizin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, sermayesi emek olan çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNE DE ZAM BEKLENİYOR

Asgari ücretin zamlanma durumunun ardından milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın destek ödemelerine de zam bekleniyor. Peki şu anda bu konuyla ilhili herhangi bir zam görüşmesi var mı?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, her ay ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan destek ödemeleriyle ilgili zam konusu henüz gündemde yok.