Ekonomi

Aile Bakanlığı destek ödemesinde deprem! Resmen açıklandı

Aile Bakanlığı destek ödemesi Türkiye'de birçok vatandaşımızın yararlandığı bir ödemeydi. Ancak Aile Bakanlığı destek ödemesi konusunda adeta büyük bir deprem yaşandı.

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemeleri, vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi görüyor... Vatandaşlarımızın bu ödemeler ile sosyal hayata yeniden karışmaları sağlanıyor... Ancak Aile Bakanlığı destek ödemesiyle ilgili üzücü bir gelişme yaşandı. 

Aile Bakanlığı'nın destek ödemesinden resmen deprem haberi geldi... Bu deprem birçok vatandaşımızı da sarsacak. 

GELİRİ DÜŞÜK AİLELERE DESTEK SAĞLANIYOR

Geliri düşük aileleri desteklemek amacıyla başlatılan Aile Destek Ödemeleri, 12 aylık bir program olarak hayata geçirildi. Buna göre; geçen sene başlayan ödemeler bir yıllık süresini doldurdu. Şimdi gözler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na döndü. Peki, Aile Destek Ödemeleri bitti mi, bir sene daha uzatılacak mı? İşte, detaylar...

TEMMUZ ÖDEMELERİ HESAPLARA GEÇİRİLDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 11 Temmuz 2024 tarihinde, ödemelerin hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Büyüyen ve gelişen ülkemizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programı’nda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 88,2 milyar TL destek sağladık” dedi.

AİLE DESTEK ÖDEMESİNDE İŞTE DEPREM BU

Aile Destek Ödemeleri 12 aylık bir program olarak geçiyor. Buna göre; Temmuz 2023 tarihinde başlayan ödemeler Temmuz 2024 itibarıyle tamamlandı.

UZATILACAK MI?

Bakanlık'tan yapılan açıklamada programın bir sene daha uzatılacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Konu hakkında bir gelişme olursa haberimize ekleyeceğiz.