Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan 9000 TL müjdesi. Resmen açıklandı

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara 9000 TL müjdesi geldi... Söz konusu destek ödemesi de resmen açıklandı.

Aile Bakanlığı'ndan Türkiye genelinde çok sayıda vatandaşımıza çeşitli alanlarda destek ödemesi gerçekleştiriliyor... Bu ödemelerden çok sayıda vatandaşımız da faydalanıyordu. 
Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri hakkında 9000 bin TL müjdesi de geldi.. Söz konusu müjde resmen açıklandı. 

Yeni sosyal yardım programı, Tüberküloz ve SSPE hastalığı yaşayan vatandaşların ekonomik ve sosyal yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor. Bakanlık, bu hastalıklarla mücadele eden bireylerin öz bakım ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için destek sağlıyor. Yardım, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik (SYDT) Fonu tarafından finanse ediliyor.

BAŞVURUDA BULUNABİLİRLER

Bu yardımdan faydalanabilmek için Türk vatandaşı olmak ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu’nun ikinci maddesinin dördüncü fıkrası kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca (SYDV) ihtiyaç sahibi olarak belirlenmiş olmak gerekiyor. Tüberküloz ve SSPE hastaları, ikamet ettikleri il veya ilçedeki SYDV’ye başvuruda bulunabilirler.

9 BİN 77 TL'YE YÜKSELDİ 

Yardım ödemeleri, Tüberküloz ve SSPE hastaları için belirli bir göstergenin memur aylık katsayısı ile çarpılması sonucu hesaplanan tutar kadar olacak. Bu tutar, önceki 7 bin 608 TL'den, 3 Temmuz’da yapılan maaş artışı ile 9 bin 077 TL'ye yükseldi. Yardım, hastalığın türüne bağlı olarak 6 aydan 30 aya kadar sürebilir veya SSPE hastalarında hastalık devam ettiği sürece süregeldir.

BAŞKA BİR SÜREÇ DAHA VAR

Başvurular, ilgili SYDV tarafından alınacak ve mütevelli heyeti tarafından değerlendirilecektir. Tüberküloz hastalarının, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen sağlık kontrollerini yaptırmaları ve bu bilgilerin Sağlık Bakanlığı veri tabanından alınması gerekmektedir.

Bu yardım programı, Tüberküloz ve SSPE hastalarının yaşam kalitesini artırmayı ve maddi yüklerini azaltmayı hedefliyor. Başvuru yapan vatandaşların, gerekli şartları sağlaması durumunda bu destekten yararlanması mümkün olacak.