Ekonomi

Aile Bakanlığı destek ödemesinde depremden sonra resmen müjde! 9077 TL...

Aile Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda bir yardım programının sonlandırılmasının ardından bir konuda resmen müjde geldi. O depremden sonra bu harika bir haber... 9077 TL...

Aile Bakanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan açıklamaya göre bir destek ödemesinin sonlandırıldığının açıklanması, vatandaşlarda da üzüntüye neden olmuştu. 

Şimdi ise Aile Bakanlığı'ndan destek ödemeleri hakkında müjde geldi... O depremden sonra herkese iyi gelecek... 

TEMMUZ AYINDAN SONRA ARTIŞ YANSIYACAK

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Temmuz ayı itibarıyla sosyal yardımlarda da artış yapılacağını açıkladı. Memur maaş katsayılarındaki artışa bağlı olarak arttırılan yeni zamlı tutarlar ödenmeye başlanacak. Evde bakım yardımı ve yaşlı aylığı için artışlı yeni tutarlar da bu açıklama ile ortaya çıktı.

ENFLASYONA KARŞI AİLE DESTEK ÖDEMESİ

Türkiye’de milyonlarca kişinin merak ettiği ve araştırdığı konu netlik kazandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yaptığı son dakika açıklamaları ile bu alanda uygulanacak yeni tutarlar ortaya çıktı. Sosyal yardım ödemeleri ile her yıl milyonlarca kişinin hayatına dokunan bakanlık, zamlı maaşlar sayesinde de milyar liralık yardımlarına devam edecek. Katsayı düzenlemesine paralel olarak artan sosyal yardım ödemeleri, yardım alan vatandaşların enflasyona karşı elini güçlendirecek.

EVDE BAKIM MAAŞINDA DA GÜZEL HABER

Evde bakım maaşı 7 bin 608 TL’den 9 bin 77 TL’ye yükseltildi. 1469 TL’lik bir artış alan evde bakım maaşında evde bakımı yapılan kişilerin ihtiyaçları karşılanmaya devam edecek. Evde yatalak olan, bakıma muhtaç durumdaki ekonomik durumu yetersiz kişilere verilen bu yardımlar için üstelik başvuru süreçleri de sürekli devam ediyor. Bu durumda olan kişiler bölgelerindeki sosyal yardım merkezleri üzerinden başvuru yaparak hemen yardım almaya başlayabiliyor.

YAŞLI AYLIĞI ALANLAR DA DİKKAT 

Yaşlı aylığı ve engelli maaşı olarak da bilinen maaşlarda da artışa gidildi. Bakan Göktaş yaptığı açıklamasında “Yaşlı aylığında raporu yüzde 70 ve üzerinde olan ve engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylığı da 4 bin 196’dan 5 bin 7’ye yükseltiyoruz.” diyerek yeni rakamları duyurdu. Bu kapsamdaki kişilerin yardımları artışlı tutarlar üzerinden devam edecek. Ayrıca yaşlı olan ve maaşı bulunmayan kişiler başvuru yaparak yaşlı aylığı almaya devam edecek. Engel durumu olan kişiler de yine başvuru ekranı üzerinden başvuru yapabilecek...