Ekonomi

Aile Bakanlığı o yardıma resmen başlıyor. 1, 5 ay kaldı Aile Bakanı resmen açıkladı

Aile Bakanlığı artık kış aylarının gelmesine 1,5 ay kala, vatandaşların ihtiyaç duyduğu yardımlar arasında yer alan bir yardımı resmen devreye sokmaya başladı.

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımıza sadece nakdi konularda destek verilmiyor... Vatandaşşarın ihtiyaç duyduğu başka konularda da vatandaşlara destekler gerçekleştiriliyor. 

O desteklerden biri hakkında flaş bir gelişme yaşandı.. Aile Bakanlığı artık kış aylarının gelmesine 1,5 ay kala, vatandaşların ihtiyaç duyduğu yardımlar arasında yer alan bir yardımı resmen devreye sokmaya başladı. 

KIŞ AYLARININ VAZGEÇİLMEZİ

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yaparak bu kişilerin ekonomik yükünü hafifletmeyi hedefleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu kapsamda birçok alanda yardım yapmaya devam ediyor. Bakanlık, ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımlar yaptığı gibi ayni yardımlar da yapıyor.

Yaptığı duyuruyla şartları sağlayan vatandaşlara yakacak yardımı adı altında kömür yardımı da yapacağını açıklayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kömür yardımı için başvuruları almaya başladı. Bu doğrultuda, ihtiyaç sahiplerinin ikamet ettiği il veya ilçede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından (SYDV) 3294 sayılı Kanun çerçevesindeki ihtiyaç sahibi hanelere temin edilen kömürün ulaştırılması şeklinde yakacak yardımı yapılacak.

BU İNSANLAR BAŞVURABİLECEK

Bakanlık, kömür yardımına başvuru yapmak için gerekli şartları da açıkladı. Buna göre, 3294 sayılı Kanun kapsamında herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi aileler ya da sosyal güvencesi olan fakat hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 3’te 1’den, yani 2024 yılı için 5 bin 667 liradan düşük olan aileler başvuru yapabilecek.

Şartları sağlayan ihtiyaç sahipleri e-Devlet Kapısı sisteminden Sosyal Yardım Başvuru Hizmetine giriş yaparak ya da ikamet ettikleri il veya ilçede yer alan SYVD’ye kimliğiyle giderek kömür yardımına müracaat edebilecek.

Ailelere dağıtılacak kömür miktarı, ihtiyaç sahiplerinin yaşadıkları ilin iklim şartları, önceki senelere ait dağıtım miktarları ve kömürün ısıl değerleri göz önünde tutularak Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenecek.