05 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı ödemelere başladı! Ailelere 7.200 TL ödeme anında ödeniyor! İşte detaylar!

Aile Bakanlığı ödemelere başladı! Ailelere 7.200 TL ödeme anında ödeniyor! İşte detaylar!

Aile Destek Programı kapsamında ailelere, 7 bin 200 liraya varan ödeme yapılacak. İşte haberin detayları!



NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığı yani aylık destek tutarı, 450 TL ve altı: 600, 450 TL üzeri-911,15 TL ve altı: 550, 911,15 TL üzeri-1372,30 TL ve altı: 500, 1372,30 TL üzeri-1833,45 TL’den az: 450 ödenmektedir.

Aile Destek Programı ilk destek ödemesi Kurban Bayramı öncesi hesaplara geçmişti ve başvurusu onaylanan 831 bin haneye 427.9 milyon lira ödeme yapıldı. Ayrıca devamında yapılan başvurulara istinaden toplamda 1.6 milyon haneye hak sahipliği verildiği bilgisi aktarıldı.

AİLE DESTEK PROGRAMINDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Türk vatandaşı olmama, Mavi Kart sahibi olması, Yerleşim adresinin yurtdışında olması, 18 yaşından küçük olması, Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin başvurusunun kabul edilmeyeceği bildirildi.

Bunun yanı sıra başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er ve erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular haneye bakılıp değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışı tutulmuştur.

DESTEK PROGRAMI YENİDEN BAŞLIYOR!

Hak sahiplerinin ve hanelerinin sosyoekonomik durumlarında Aile Destek Programı hak sahipliğini etkileyecek nitelikte değişiklik olduğunun sistem veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından tespiti halinde söz konusu destek programı ilgili hane için durdurulacak olup bu şekilde desteği durdurulan hanelerin ihtiyaç sahipliği durumunun yeniden tespit edilip Aile Destek Programı yeniden başlıyor. Başvuru yaptığı halde başvurusu kabul edilmeyen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması olanağı tanındığı açıklandı.

Kişisel bakım ürünleri 13 Eylül 2022 BİM kataloğunda! İşte BİM 13 Eylül 2022 fiyat listesi!

Tarım Kredi kataloğu indirimlerle dolu! İşte 2022 yeni Tarım Kredi Market indirimli ürünler kataloğu!

Bakan Kurum’dan beklenen konut müjdesi! 13 Eylül’de tarihin en büyük hamlesi yapılıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön