06 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı son dakika müjdesini verdi! Kimliğinizi de alıp hemen parayı almaya koşun

Aile Bakanlığı son dakika müjdesini verdi! Kimliğinizi de alıp hemen parayı almaya koşun

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşları yine rahatlatacak bir adım geldi. Bakanlık tarafından vatandaşlara ulaşım konusunda yardım yapılacak. Üstelik başvuru yapmak için kimlik yetiyor.



Sosyal yardımdan faydalanan hanelerdeki ilkokul, lise ve üniversite öğrencilerine ulaşım gideri verilecek. Başvurular başladı. Ortalama 400 bin öğrenciye verilecek 300 milyon TL’lik büyçe ayırımı yapıldığını ifade eden Yanık şunları söyledi:

“Öğrencilerimize 2023 yılı için vereceğimiz desteğin üst limit tutarı 750 TL. Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidiş-dönüş ulaşım giderleri karşılanacak. Söz konusu program ile ailesinden farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerimizin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olacağız”

Bakan Yanık açıklamasının devamında başvuru yapmak isteyenler için başvuruların nasıl olacağını belirtti. Öğrenci ya da öğrencinin ailesi tarafından öğrencilerinin ailelerinin ikametgah adresindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceklerini belirtti.

 


Geri Dön