Kent Haberleri

Aile Bakanlığı sosyal yardım paralarını ne zaman yatıracak? Haziran 2023 ayı aile destek ödemeleri yattı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan destek ödemelerinin yapılıp yapılmadığı sorgulanıyor. Peki, Haziran ayı aile destek ödemeleri yattı mı 2023? Ayrıca destekten faydalanan vatandaşlar yardım ödemelerinin bitip bitmediği merak ediliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirlilere destek amaçlı başlatılan Aile Destek Paketi ödemelerinin detayı merek ediliyor. Ayrıca destekten faydalanan vatandaşlar yardım ödemelerinin bitip bitmediği merak ediliyor. 

Her ay hesaplara 850 lira ile 1.250 lira arasında değişen tutarlarda en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi yapıldı. Peki, Haziran ayı aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Aile sosyal yardım paraları ne zaman verilecek? İşte detaylar...

BAKAN'DAN AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEME AÇIKLAMASI

Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek ödemelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Programımızın başlangıcından bu yana hanelerimize sağladığımız destek tutarı 35 milyar TL'yi aştı." ifadesini kullandı.

Göktaş, programdan 3,5 milyon hanenin faydalandığını ve ailelere gelirlerine göre 850-1250 lira arasında destek verdiklerini vurgulayarak ihtiyaç sahibi ailelere yönelik hayata geçirdikleri destek ile yanlarında olmaya devam ettiklerini söyledi. Göktaş, "Bu kapsamda, Türkiye Aile Destek Programı ile bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplam 4,5 milyar lira ödeme yaptık." bilgisini paylaştı.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olanlara: 1.250 TL verilecek

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlara: 1.100 TL verilecek

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlara: 950 TL verilecek

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlara: 850 TL verilecek.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN BİTECEK?

850 ile 1.250 lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirildi.

12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecek.

HAZİRAN AYI ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

Aile Destek Ödemeleri Haziran ayı ücretleri henüz hesaplara yatırılmadı.

Söz konusu ödemelerin ne zaman yapılacağına ilişkin bakanlıktan henüz bir açıklama yapılmadı.

Benzin, motorin, LPG'de yeni zam ya da indirim var mı? Sürücüler hemen göz atın! Akaryakıtta son dakika!

1 gram altın ne kadar? Altın fiyatları bugün düştü mü? İşte 28 Haziran 2023 tam, yarım, gram ve çeyrek altın fiyatları..