Kent Haberleri

Aile Bakanlığı zam yaptı... Müjde ki ne müjde

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik 3 bin TL ödeme yapılacak... Vatandaşlar Aile Bakanlığı tarafından yapılacak ödemenin detaylarını merak ediyordu. İşte detaylar... Aile Bakanlığı bundan sonra yeni tarife üzerinden ödeme gerçekleştirecek

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yapılan bir ödemede fiyatlar değişti. Aile Bakanlığı bundan sonra yeni tarife üzerinden ödeme gerçekleştirecek. İşte Aİle Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek ödemenin detayları... Yardıma ihtiyacı olan ailelere 3 bin 300 TL tutarında çocuk yardımı yapılıyor. Yardıma ilişkin başvuruların onaylanması gerekiyor. Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı ihtiyacı olan haneler için son dönemlerde peş peşe destek yardım duyurusu yapıyor. Bu yardımdan yararlanmak için haneden bir kişinin başvurması yeterli olacak.

Çocuk ödemesinin detayları da belli oluyor. Ödemeler ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri için yapılacak. Devlet yardım miktarının 5 bin 500 TL’ye kadar çıkabileceği de gelen bilgiler arasında.

Başvuruda bulunmak isteyenler e-Devlet üzerinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile başvuru yapabilecek.

 

 

Yardımın yürürlüğe girmesi ile birlikte başvurular hemen sonuçlanmaktadır. Okula giden çocuklara verilen bu yardım için başvurularınızı isterseniz bulunduğunuz il ya da ilçedeki en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına direkt olarak yapabilirsiniz. Başvurular ortalama 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.