Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan 1.200 TL müjdesi!

Türkiye Kızılay Derneği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen Avrupa Birliği finansmanlı Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY) programı, dezavantajlı ailelere maddi destek sunarak günlük yaşamlarını kolaylaştırıyor.  Bu program, muhtaçlık ve demografik kriterlere uygun olan ailelere maddi yardım sağlamayı hedeflemektedir

Türkiye Kızılay Derneği ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir yardım programı olan Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı (T-SUY) ile ortaklık kurarak, dezavantajlı kesimlere destek olmaya devam ediyor. Bu program, muhtaçlık ve demografik kriterlere uygun olan ailelere maddi yardım sağlamayı hedeflemektedir.

T-SUY programı, 18-59 yaş arasında hiç kimsenin bulunmadığı ve en az bir kişinin 60 yaş ve üzeri olduğu haneleri kapsamaktadır. Ayrıca, hanede en az bir engelli bireyin bulunması (engellilik oranı sağlık raporunda %40 ve üzeri) veya 18-59 yaş arasında sadece bir bireyin ve 18 yaşından küçük en az bir bireyin bulunması da destek kapsamına dahildir.

Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı, geçici barınma merkezlerinde ikamet etmeyen ve belirli kimlik belgelerine sahip olan kişilere yöneliktir. Bu destekten, 9 ile başlayan kimlik numarasına sahip Geçici Koruma Statüsü, Uluslararası Koruma Statüsü, Uluslararası Koruma başvuru sahipleri ve İnsani İkamet İzni bulunan yabancılar faydalanabilmektedir.

Program kapsamında, yardıma ihtiyaç duyan bireylere aylık olarak ödemeler yapılmaktadır. Her bir kişi için ödenen miktar 450 TL'dir. Ayrıca, tam bağımlı engelli bireylere ek olarak aylık 1.200 TL ek ödeme yapılmaktadır.

Tamamlayıcı Sosyal Uyum Yardımı programı, dezavantajlı kesimlere maddi destek sağlamanın yanı sıra, sosyal uyumu artırmayı ve bu kesimlerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Avrupa Birliği'nin finansal desteğiyle yürütülen bu program, Türkiye'de yaşayan dezavantajlı kişilere umut ve yardım eli uzatmaktadır.

SON DAKİKA DEPREMLER! En son deprem nerede oldu? Az önce deprem mi oldu? 9 Temmuz 2023 güncel depremler!
Altını olan o tarihe kitlendi! 1 Gram altın ne kadar? Çeyrek ve tam altın kaç TL? 9 Temmuz 2023 güncel altın fiyatları!
Dolar damlaya damlaya okyanus oldu! Dolar bugün ne kadar? 9 Temmuz 2023 dolar, euro ve sterlin kaç TL? İşte son durum!