Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan 850, 950 TL, 110 TL alanlar dikkat! Aile Bakanı resmen açıkladı

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin yıl sonuna kadar uzatılması vatandaşlarımızda da sevince neden oldu. Aile Bakanlığı'ndan 850, 950 TL, 110 TL alanlar dikkat! Aile Bakanı resmen açıkladı.

Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinden Türkiye genelinde binlerce vatandaşımız faydalanıyor... Vatandaşlarımız, aile destek ödemelerinin yıl sonuna kadar uzatılmasından büyük bir memnuniyet duyduklarını dile getirmişti. 

Konu hakkında son olarak flaş bir gelişme daha yaşandı... Aile Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin yıl sonuna kadar uzatılması vatandaşlarımızda da sevince neden oldu. Aile Bakanlığı'ndan 850, 950 TL, 110 TL alanlar dikkat! Aile Bakanı resmen açıkladı. 

BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

Ağustos ayında dar gelirli hanelere kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren aile destek paketi ödemelerinin sağlanması beklenmiyordu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada aile destek programı çerçevesinde 2024 yılı sonuna kadar ödeme yapılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından ödemelerin ne zaman gerçekleşeceği ve detayları merak konusu olurken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da cuma günü itibariyle desteklerin iletilmesinin ardından bilgilendirmede bulundu. Bakan Göktaş’ın açıklamasının ardından aile destek paketine ve çocuk desteği bileşenine ilişkin araştırmalar yapılıyor.

ÇOCUĞU OLAN AİLELERE DAHA FAZLA DESTEK

2024 yılı sonuna kadar düşük gelirli hanelere aile destek paketi ödemelerinin sağlanacağının duyurulmasının ardından ağustos ayı ödemeleri merak konusu olmuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da 9 Ağustos itibariyle ödemelerin sağlandığını duyurdu. Bu durumda, aile destek paketi çerçevesinde 850 TL ile 1250 TL arasında ödemeler yapılırken, çocuğu olan düşük gelirli vatandaşlara da çocuk bileşeni desteği iletildi. Çocuk bileşeni desteğinin ve aile destek programı ödemelerinin detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Mahinur Özdemir Göktaş: 

"İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik hayata geçirdiğimiz desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırıyoruz. Bu doğrultuda Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanemize 2,9 milyar lira, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 2,2 milyon hanemize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon lira olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar lira ödeme yapacağız” dedi.