Ekonomi

Aile Bakanlığı’ndan 1250, 1100, 950 ve 850 alacaksınız… Aile Bakanı resmen açıklamıştı

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik 1250, 1100, 950 ve 850 TL tutarlarında destek ödemesi veriliyor. Aile Bakanı resmen açıklamıştı. Bu vatandaşlarımızı ilgilendiren önemli bir gelişme var.

Aile Bakanlığı tarafından Türkiye genelindeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik çok sayıda destek ödemesi gerçekleştiriliyor… Bu destek ödemelerinden bir tanesi de hane halkı destek ödemesi. Hane halkı destek ödemesi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik 1250, 1100, 950 ve 850 TL tutarlarında destek ödemesi veriliyor. Aile Bakanı resmen açıklamıştı. Bu vatandaşlarımızı ilgilendiren önemli bir gelişme var.

KONTROL ETMENİZ GEREKİYOR

 Bu vatandaşlarımızın 1250, 1100, 950 ve 850 TL tutarında aldıkları destek ödemeleriyle ilgili bir kontrol yapmaları gerekiyor.

AİLE BAKANI RESMEN TARİHİ AÇIKLAMIŞTI

2024 yılı Ağustos ayında Aile Destek ödemelerinin ne zaman yatırılacağı, bu ödemelerden yararlananlar tarafından merakla bekleniyordu. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yaptığı duyuruya göre, Aile Destek Programı 2024 yılının sonuna kadar uzatıldı. Bakan Göktaş, ödemelerin 9 Ağustos itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

YIL SONUNA KADAR UZATILDI

5 Ağustos 2024 tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Destek Programı’nın bu yılın sonuna kadar uzatıldığını duyurdu. Bu karar, ekonomik olarak zorlanan ailelere destek vermeye devam etmek amacıyla alındı.

MUTLAKA SORGULAMA YAPIN

 Aile Destek ödemelerinin sorgulaması e-Devlet sistemi üzerinden yapılabilir. Bunun için:

  1. e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın.
  2. “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı” sayfasına gidin.
  3. “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” ekranına erişerek, ödemenizin yatıp yatmadığını kontrol edebilirsiniz.

Aile Destek Paketi kapsamında her ay belirlenen tarihlerde ve en fazla 12 ay süreyle 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda ödemeler gerçekleştirilmektedir. Bu ödeme, başvurulan ayın ödeme planına göre belirtilen tarihlerde hesaplara aktarılmaktadır.