Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan 1250, 1100, 950 ve 850 TL alanlar dikkat! Bitiş tarihi resmen verildi

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlarımız için sağlanan 1250, 1100, 950 ve 850 TL'lik desteği alanlar için dikkat çeken bir haber geldi. Uzatıldı ancak vatandaşlar bitiş tarihini de merak ediyor.

Aile Bakanlığı tarafından Türkiye'de dar gelirli ailelerimize yönelik çeşitli destek ödemeleri gerçekleştiriliyor... Vatandaşlarımız bu kapsamda bakanlık tarafından 1250, 1100, 950 ve 850 TL tutarlarında para alıyor. 

Geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleştirilen ödemelerin ardından ödemelerin bittiği haberi herkeste ciddi bir üzüntüye neden olmuştu. 

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan, destek ödemelerinin uzatıldığını açıkladı. Konu hakkında son olarak yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Herkes destek ödemelerinin ne kadar uzatıldığını merak ediyordu. İşte tüm gelişmeler... 

O TARİHE KADAR YATIRILMAYA DEVAM EDECEK

Son yapılan Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her ay ihtiyaç sahiplerine ödenen aile destek ödemelerine dair açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Destek Programı'nın uzatıldığını belirterek, şunları söyledi;

"2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz"

Buna göre; Aile destek ödemeleri 2024 yılının sonuna kadar yatırılmaya devam edecek.

O TARİHTE YATACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı son açıklamayla birlikte ağustos ayı ödeme tarihlerini duyurdu.

Bakan Göktaş, "Türkiye Aile Destek Programımızın bu yılın sonuna kadar uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız." ifadelerinde bulundu.

Buna göre; Ağustos ayı aile destek ödemeleri 9 Ağustos 2024 Cuma günü hesaplara yatırılacak.