Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan annelere müjde! Çocuk destek parası peş peşe hesaplara yatacak! Aman başvuruyu kaçırmayın!

Aile Bakanlığı dar gelirli aileler için çocuk yardımı veriyor. Aile Destek Paketine dahil edilen 'Çocuk Destek Bileşeni' ile 350-650 TL arasında destek ödemesi yapılıyor. Peki destek parası hesaplara yattı mı? İşte detaylar...  

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara e-Devlet veya SYDV aracılığıyla yapılan başvurular sonucunda 12 ay boyunca çocuk sayısına göre maddi destek sağlanıyor. 

 

Çocuğu olan vatandaşlara aylık 350 lira ile 650 lira arasında para desteği veriliyor. Devlet dar gelirli ailelerin bütçesine her ay katkı sağlamaya devam ediyor. 'Çocuk Destek Bileşeni' adı verilen yardımdan 12 ay boyunca faydalanmak isteyen kişiler başvuru şartlarını ve detaylarını merak ediyor. 

Aile Bakanlığı'ndan annelere müjde! Çocuk destek parası peş peşe hesaplara yatacak! Aman başvuruyu kaçırmayın! İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Çocuk Destek Bileşeni" ile tüm çocuklu aileler gerekli şartları karşıladıktan sonra para yardımı alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alınan çocuk desteği ödemeleri hakkında bilgi vermişti. Bakan Yanık, para yardımının miktarı ve şartlarının detaylarını açıklamıştı.

 

OCAK AYI DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, Ocak ayının ilk haftası yapılacak olan Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini öne çekerek 29 Aralık 2022 Perşembe günü itibari ile hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarını açıkladı.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURU DETAYLAR NELER?

Dar gelirli ve çocuğu olan aileler bu desteklerden kolaylıkla yararlanabilecek. e-Devlet'ten veya SYDV’ler aracılığıyla yapılacak başvurular onay sürecine dahil olacak.

 

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ NE KADAR, KAÇ LİRA?

Proje kapsamında çocuk sayısına göre anne ya da babalara aylık ödeme gerçekleşecek. 12 ay verilecek para yardımı maaş gibi hemen hesaplara peş peşe yatırılcak.

1-2 çocuklu hanelere 350 Türk Lirası , 3 çocuklu hanelerde yaşayan aileler ise 450 Türk Lirası destek verilecek.

4 çocuklu hanelere 550 Türk Lirası , 5 ve daha fazla çocuklu hanelerde ise 650 Türk Lirası yardım sağlanacak.

Çocuk desteğinden yararlanma koşulları da açıklandı. Türkiye Aile Destek Programı’na başvuru yaptıktan sonra hanede yaşayan kişilerin aylık geliri tespit ediliyor.

Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ünün altında olmasında ise dar gelirlilere para yardımı sağlanıyor.

Mevcut koşullarda para yardımı alan haneler de bu sosyal desteği alabilecek. Hali hazırda sosyal destek alan ailelerin ise e-Devlet’ten başvuru yapılması gerekecek.

ŞOK Market'te 6 taksit fırsatıyla pek çok yeni aktüel ürün satışta! Peş peşe çılgın indirim! 22 Ocak 2023 fiyat listesi

Aile Bakanlığı sosyal yardım ödemelerine zam yapacak mı? 2023 Aile destek parası 1250 TL'ye okkalı zam geldi mi?

TOKİ 22-28 Ocak güncel takvimini gün gün duyurdu! Bu hafta kuralar peş peşe yapılacak! İşte il il güncel kura takvimi...