Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan bu sefer 15 Mayıs müjdesi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ödemelerden milyonlarca vatandaşımız faydalanıyor. Vatandaşlarımız bakanlık tarafından gerçekleştirilen ödemelerin ne zaman hesaplara yatırılacağını da araştırıyor. Vatandaşlarımızı sevindirecek bir müjde de kısa süre önce geldi. Vatandaşlarımız bu paralar sayesinde gerek kiralarını ödüyor gerekse de çocuklarının masraflarını karşılıyor

Türkiye'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ailelere yönelik yapılan ödemelerden milyonlarca vatandaşımız faydalanıyor. Vatandaşlarımız bu paralar sayesinde gerek kiralarını ödüyor gerekse de çocuklarının masraflarını karşılıyor. Bu nedenle bakanlık tarafından ödemelerin hesaplara aktarıldığı günler merakla takip ediliyor. İşte bu yüzden Aile Bakanlığı'ndan 15 Mayıs müjdesi de kısa bir süre önce geldi. 

Geçtiğimiz ay Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın açıklaması ardından Aile Destek Programı kapsamında nisan ayı ödemeleri 16 Nisan'da yapılmaya başlamıştı.

Mayıs ayı aile destek ödemelerinin de 15 Mayıs'tan itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor.

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir.

Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, her ay ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan destek ödemeleriyle ilgili zam konusu henüz gündemde yok.