Kent Haberleri

Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! Başvuran ve şartları karşılayanlara hemen 700 TL!

Aile Bakanlığı`ndan kanat takıp uçuracak müjde geldi. Şartları sağlayan adaylar 700 TL alacak! Parayı almak için hemen başvurun. Başvuran ve belirli şartları karşılayanlara her iki ayda bir 700 TL ödeme yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere nakit desteği sağlıyor. Başvuran ve belirli şartları karşılayanlara her iki ayda bir 700 TL ödeme yapılacak. Bu yardımdan yararlanabilmek için belirli şartları karşılamak gerekiyor ve başvurular, ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılıyor.

 

Aile Bakanlığı`ndan havalara uçuran son dakika müjdesi! Başvuran ve şartları karşılayanlara hemen 700 TL!..Hemen Bakın...İşte ayrıntılar...

Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programı kapsamında, babası askerlik vazifesini yerine getiren, 18 yaşını doldurmayan, bekâr, sosyal güvencesi olmayan, Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı almayan, koruma ve bakım altında bulunmayan, diğer kurumlardan asker yardımı adı altında yardım almayan ve muhtaçlık durumuna göre uygun görülen kişilere aylık 350 TL olmak üzere her iki ayda bir 700 TL düzenli nakdi ödeme yapılır.

Başvurular, ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılır. Başvuru sırasında müracaatçılardan üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı resmi kimlik, ehliyet veya pasaport dışında herhangi bir belge istenmez.

 

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Müracaatlar ikamet edilen il/ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarına yapılmaktadır. Muhtaç Asker Çocuğu Yardım Programında şartları sağlayan hak sahibi kişiye aylık 350 TL olmak üzere her iki ayda bir 700 TL tutarında düzenli nakdi ödeme yapılır. Muhtaç Asker Ailesi Yardımından yararlanmayan kişiler bu yardımdan yararlanamazlar.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Bu yardımdan kişi üzerinde sosyal güvence olmadığında, babası askerlik vazifesini yerine getirmekte olan, 18 yaşını doldurmayan, bekâr olan, Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımından (SED) faydalanmayan, kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunmayan, diğer kurumlardan asker yardımı adı altında yardım almayan, fayda sahibi kapsamında 2022 aylığı almayan ve muhtaçlık durumuna göre mütevelli heyetinin uygun gördüğü kişiler yararlanabiliyor.

Ev içerisinde birden fazla asker çocuğu bulunması durumunda, her bir çocuk için yardım başvurusu alınır ve şartları sağlaması halinde her bir çocuğa ayrı ödeme oluşturulur.

 

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvuru için kimlik yeterli oluyor .Asker çocuğu yardım programına başvurular, resmi olarak ikamet edilen yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na yapılır. Başvuru sırasında müracaatçılardan üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı resmi kimlik, ehliyet veya pasaport dışında herhangi bir belge istenmez.

Aile Bakanlığı`ndan son dakika Mart 2023 müjdesi! Kimliği ile başvuran anında 1.200 TL'yi kapacak!
Buralarda oturanlar acil bilmeli! 7.5'in üzerinde deprem...Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde! Şimdi açıklandı!
Prof. Dr. Naci Görür'den deprem bölgesinde inşaat Uyarısı! Acilen bakmanız gerek!