Kent Haberleri

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Başvuran ve şartları karşılayanlar anında 1.300TL parayı kapacak!

Aile Bakanlığı'ndan müjdeli haber! Bakanlık ihtiyaç sahiplerine rahat bir nefes alacak! Başvuru yapan ve şartları sağlayanlara 1.300 TL  ödenecek! İşte konuyla ilgili tüm detaylar... Bu yardımlardan birisi kapsamında 1

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahiplerine mali yardımlar sağlamaya devam ediyor. Bu yardımlardan birisi kapsamında 1.300 TL alabilirsiniz. Bu parayı alabilmek için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekir.

İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Devletin kurum ve kuruluşları, ekonomik kriz sırasında bile tüm düşük gelirli vatandaşlara yardım etmeye devam ediyor. Bir devlet kurumu olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da yeni doğum yapmış kadınlara doğum desteği sağlamaktadır.

Başvuru yapan ve şartları sağlayanlar PTT'den anında 1300 TL nakit alacak!Devlet dar gelirli ve ihtiyaç sahiplerine yardım ediyor. Sosyal yardım ödemeleri çeşitli düzeylerde devam ederken, devlet de özellikle yeni anne olanlara maddi destek sağlıyor. Sigortanızın olup olmaması önemli değil. Bu destekten hem çalışan hem de çalışmayan anneler yararlanabilmektedir. Doğum yardımı çocuk başına bir kez ödenir. Ayrıca ödeme miktarı çocuğun doğum sırasına göre değişmektedir. Doğum yardımı çocuk başına sadece bir kez ödenir. Ayrıca ödeme tutarı çocuğun doğum sırasına göre de değişiklik gösterebilmektedir. 

Çalışan olsun ya da olmasın tüm anneler başvuru yaptıkları anda nakdi yardım almaya hak kazanırlar. Koşulsuz, şartsız, belgesiz, tek başvuru ile aynı gün içinde para çekebilirsiniz. Devlet her zaman annelerin, özellikle de annelerin yanındadır. Doğum yapan anneler, devletin PTT aracılığıyla sağladığı 1300 TL nakit imkanına anında erişebiliyor.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Statüsü ne olursa olsun tüm kadınlara nakdi yardım sağlanmaktadır. Bu yardımlar için (annelik yardımları veya doğum yardımları olarak da adlandırılır) herhangi bir evrak ibraz etmeniz gerekmez. Tek yapmanız gereken PTT şubesine gidip yeni doğan için sadece doğmuş olan çocuğun TC kimliği başvurmak. Doğum yardımı alabilmek için doğumun canlı olması gerekir. Devlet, canlı gerçekleşen her doğum için masrafları karşılama imkanı sunar. 

NE KADAR DOĞUM PARASI ÖDEMESİ VERİLİYOR?

Doğum yardımı her çocuk için devlet tarafından ödenir. Birinci çocuk 300TL, ikinci bebek 400TL, üçüncü ve sonraki bebek 600TL'dir. Ödemeler bir defaya mahsus olup, bu ödemelerden sadece anneler yararlanabilmektedir. Yani baba doğum yardımı alamamaktadır. Doğum yaptıktan sonra annenin nüfus cüzdanı ile en yakın PTT şubesine giderek doğum yardımı başvurusu yapması gerekmektedir.  Doğum parası yardımı geri ödemesiz olarak sağlanıyor.

Aile Bakanlığı`ndan nefes kesen son dakika müjdesi! Başvuran ve şartları karşılayanlar anında ödeme alıyor!
Benzine çılgın zam! Benzin ve motorinde son durum ne? İşte 16 Ocak Pazartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
Altın bugün ne kadar? 16 Ocak 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!