Ekonomi

Aile Bakanlığı’ndan Dar Gelirlilere 2 Bin 100 TL’lik para yardımı

Aile Bakanlığı tarafından maddi imkanı olmayan vatandaşlarımıza yönelik yardımlar hız kesilmeden ödenmeye devam ediyor. Bakanlık tarafından yeni bir yardım daha duyuruldu.

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemeleri altında çok sayıda vatandaşımızın evine nakit para girmesi sağlanıyor. 

Aile Bakanlığı tarafından destek ödemesi alan vatandaşlarımız bu ödemeler sayesinde evlerinin geçimine devam edebiliyor. 

Bakanlık tarafından vatandaşlara yönelik yapılan yardımlara bir yenisi daha eklendi. İşte Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen yardımlar hakkındaki son gelişmeler... 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, askerlik görevlerini yerine getiren kişilerin, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı yasa çerçevesinde ihtiyaç sahibi olan ailelerinin askerlik görevi boyunca desteklenmesi için para yardımı yapılacağını açıkladı.

ÖNEMLİ DETAYLAR VAR 

Bunun yanı sıra, ailede birden fazla asker çocuğu bulunması halinde, her bir çocuk için yardım müracaatı alınacak ve koşulları yerine getirmesi durumunda her bir çocuğa ayrı para yardımı yapılacak. Bu para yardımına müracaat, muhtaç asker ailelerine ilişkin düzenli nakit yardım programından Muhtaç Asker Ailesi Yardımı (MAAY) asker eşi olarak yararlanan kişi tarafından gerçekleştirilecek. MAAY doğrultusundaki asker anne ve babası bahsi geçen para yardımına başvuru yapamayacak. Başvuru ise ihtiyaç sahiplerinin ikamet ettiği bölgede yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na (SYDV) yapılacak. Başvuru esnasında başvuru yapanların üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı resmi kimlik, ehliyet veya pasaport haricinde başka herhangi bir belge talep edilmeyecek.

18 yaşını doldurmamış olması,

Babasının askerde olması, Bekâr olması, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen sosyal ve ekonomik destekten (SED) faydalanmaması, Kuruluşlarda koruma ve bakım altında bulunmaması, Diğer kurum ve kuruluşlardan, babasının askerde olması nedeniyle benzeri yardımlardan faydalanmaması, Öksüz/yetim yardım programı kapsamında fayda sahibi olmaması, Bakıma ihtiyacı olan engellilerin evde bakımını desteklemek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımlardan (evde bakım yardımı) faydalanmaması,Ü2022 sayılı kanun kapsamında aylık almaması, 3294 sayılı yasa kapsamında fakir ve muhtaç durumda olunduğunun Mütevelli Heyeti kararıyla tespit edilmesi gerekecek. Asker çocuğu yardım programı kapsamındaki fayda sahibi çocuktan eğitim ve öğretime devam etme şartı aranmayacak. Asker çocuğu yardım programı kapsamındaki fayda sahibi çocuğun şartlı eğitim ve sağlık yardımları programı (ŞESY) ile diğer düzenli merkezi yardım programları kapsamında olması bu yardım programından faydalanmasına engel teşkil etmeyecek