Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan destek alanlara müjde! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam geldi! Başvuran hemen alıyor! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, memur ve emekli maaş zammının ardından bazı sosyal destek ödemelerinin tutarlarını yükseltti. Aile Bakanlığı'ndan destek alanlara müjde! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam geldi! Başvuran hemen alıyor!  Yeni yılda zam gelen desteklerden biri de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri olarak açıklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, Ocak 2023 memur, emekli ve asgari ücret zamlarının ardından bazı sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam yapıldığı açıklandı. Yeni yılda zam gelen desteklerden biri de Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri olarak açıklandı. 

Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelerin çocukları için sağlanan SED yardımı yüzde 30 zamlandı. 

Binlerce kişinin faydalandığı SED yardımı Ocak ödemeleri zamsız olarak hesaplara yatırıldı. 2023 Ocak zammından sonra yüzde 30 yükselen SED yardımı ödemesinin zamsız hesaplara yatmaması vatandaşları meraklandırdı. SED yardımından faydalanan binlerce vatandaş, şimdi maaş farklarının hesaplara ne zaman yatırılacağını merakla araştırıyor. 

Aile Bakanlığı'ndan destek alanlara müjde! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam geldi! Başvuran hemen alıyor! 

Sosyal destek ödemesi (SED) ocak ayı ödemeleri hesaplara bu ay zamlı tutarlarda yatmadı. Sosyal destek ödemesinin eski tutar üzerinden yatmasının ardından, hak sahipleri SED yardımı maaş farklarının hesaplara yatırılıp yatırılmayacağını ve zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını araştırmaya başladı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuya ilişkin gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında, ihtiyaç sahibi hanelerin çocukları için verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarlarının, ocak 2023'te memur maaş zammı oranında artacağının altını çizmişti. 

Bakan Derya Yanık, SED desteği kapsamında yaptığı açıklamasında, Ocak'ta hesaplara toplam 434 milyon 39 bin 508 lira 44 kuruş yatırdıklarını belirterek, farkların da mümkün olan en kısa sürede yatırılacağına dikkat çekti. 

Ancak Şubat ayı SED ödemelerinin hesaplara yatacağı tarih henüz net olarak açıklanmadı. 

Aile Bakanlığı'ndan destek alanlara müjde! Sosyal destek ödemesine yüzde 30 zam geldi! Başvuran hemen alıyor!

SED yardımı başvurusu nasıl yapılıyor 2023?

SED yardımı başvuruları İl Müdürlüğü, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine dilekçe sunularak veya e-Devlet sistemi aracılığıyla "Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu" sayfası üzerinden gerçekleştirilebiliyor. 

Gerekli şartları taşıyan ailelere süreli ve süresiz şekilde devlet tarafından belirlenmiş tutarlarda Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi  yapılıyor. 

SED YARDIMI ÖDEMELERİ KAÇ LİRA ŞUBAT 2023?

-Okul öncesi çocuklar için 2049,00 lira,

-İlkokuldaki çocuklar için 3.090,00 lira,

-Ortaokuldaki çocuklar için 3.295,00 lira,

-Eğitim görmeyenler için 2.059,00 lira,

-Yükseköğrenimde öğrenim görenler için 3.708,00 lira hesaplara yatırılıyor.

Aile Bakanlığının Şubat 2023 müjdeleri resmen peş peşe geldi! Hesaplara tam tamına 4 bin 336 TL yatırıldı! Kaçırmayın!

Altın resmen eridi! Gram altın ne kadar? Elinde avucunda altını olanlar hemen baksın! 7 Şubat 2023 canlı altın fiyatları

EYT'liler dikkat! Kritik çifte maaş detayına hemen bakın! Peş peşe açıklandı!