Kent Haberleri

Aile Bakanlığı'ndan haziran ayı müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müjdelere doymak bilmiyor. Bakanlıktan haziran ayı müjdesi de geldi. Bakanlık tarafından yoksulluk sınırındaki ailelere yönelik 1 yıl boyunca destek ödemesi yapılacak. Bakanlıktan haziran ayına ilişkin de müjdeli bir haber geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik destek açıklamaları devam ediyor. Bakanlıktan haziran ayına ilişkin de müjdeli bir haber geldi. 

 

YOKSULLUK SINIRINDAKİ AİLELER 1  YIL BOYUNCA MADDİ DESTEK ALACAK

Bakan Yanık, Aile Destek Programı çerçevesinde sağlanan ödemelerin devam edeceğini ve bu alanda yeni yardımların da sunulacağını belirtti. Aynı zamanda, belirli bir gelir seviyesinin altında olan vatandaşlara, vatandaşlık maaşı ve ek olarak tamamlayıcı sosyal yardım yapılacağı bilgisini paylaştı. Yanık, bu sayede ailelerin gelir seviyesinin yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi.

KİM NE KADAR PARA ALACAK 

Ödeme tutarları, ailelerin gelir durumlarına göre belirlenecek. Bakan Yanık, Cumhurbaşkanı'nın Aile Destek Programı'nı onayladığı sırada verdiği talimat doğrultusunda, belirli bir gelir grubunun olduğunu belirtti. Bu grup, yoksulluk sınırının altında olmasa da, risk altında olduğunu ve bu riski azaltmak için maddi destek sağlanacağını ifade etti. Bu desteklerin, ailelerin ortalama gelir düzeyini korumaya yardımcı olacağı ve yoksulluk sınırının altına düşmeleri durumunda daha fazla destek alacakları konusunu vurguladı.

Dar gelirli ailelere verilen Aile Destek Programı ödemeleri, Bakan Yanık'ın açıklamasına göre bir yıl daha devam edecek ve ardından kalıcı hale getirilmesi planlanacak. Ancak, Aile Destek Programı'ndan yararlanabilmek için belirli bir gelir kriteri bulunuyor. Gelir durumlarına göre, 450 TL ve altı geliri olan ailelere 1.250 TL, 450 TL üzeri ancak 911,15 TL ve altı geliri olan ailelere 1.100 TL, 911,15 TL üzeri fakat 1372,30 TL ve altı geliri olan ailelere 950 TL, ve 1372,30 TL üzeri ancak 2.835,60 TL'den az geliri olan ailelere 850 TL ödeme yapılacak.