Ekonomi

Aile Bakanlığı'ndan öğrencilere 5000 TL müjdesi

Aile Bakanlığı tarafından ailelere yönelik 5000 TL müjdesi verildi... Okulların açılmasından önce çok sayıda öğrenciyi ilgilendiriyor.

Okulların açılmasına kısa bir süre kala aileler de öğrencilere destek olabilecek kurumları araştırmaya başladı. O kurumlar arasında yer alan Aile Bakanlığı'ndan da konu hakkında dikkat çeken bir açıklama geldi. 

Aile Bakanlığı yeni bir yardım programını daha açıkladı. Bakanlık, dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına cep harçlığı verecek. Ancak bu yardım programı için aranan bazı şartlar bulunuyor. Çocukların ailelerinden uzak bir şehirde okumaları en önemli şart olarak bildirildi. Aynı zamanda hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması da aranan diğer bir şart.

18 YAŞINDAN KÜÇÜKSE BAŞVURUYU AİLE YAPACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı bu sosyal yardım ödemesini almak için öğrencilerin 18 yaşından büyük olması durumunda kendilerinin başvuru yapabileceği öğrenirdi. Ancak öğrenci 18 yaşından küçükse onun yerine başvuru işlemlerine aileleri yapabilecek. Başvurular e-devlet aracılığıyla ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından kabul edilecek.