16 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan öğrencilere havalara uçuran son dakika müjdesi! Şimdi başvuran anında 3.295 TL alacak!

Aile Bakanlığı'ndan öğrencilere havalara uçuran son dakika müjdesi! Şimdi başvuran anında 3.295 TL alacak!

Aile Bakanlığı'ndan güzel haber resmen geldi. Bakanlık müjdeyi paylaştı. Başvuran öğrencilere anında 3.295 TL para verilecek. İşte bütün ayrıntılar...



AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI AÇIKLADI! ÖĞRENCİLERE 3 BİN 295 TL TUTARINDA ÖDEME YAPILACAK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı son olarak ocak ayı ödemelerini aralık ayının sonunda yapmış olan Aile Destek Programı hakkında bir güncelleme yayınladı ve son Ocak ayı ödemeleri Aralık sonunda yapıldı. Bu yardım modeli, eğitime muhtaç çocukları olan aileleri içerir.

Aile Bakanlığı ndan öğrencilere havalara uçuran son dakika müjdesi! Şimdi başvuran anında 3.295 TL alacak!

SED YARDIMI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından geliştirilen sosyal yardım modellerinden biri olan SED, yoksul çocukların eğitim gördüğü aileleri hedeflemektedir. Bu yardımlar, belgeler ve diğer gerekli belgeler aracılığıyla geçici ve sürekli olmak üzere iki sekmede ödenir.

SED ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATIYOR?

SED yardımı başvuru sahibinin durumuna göre iki farklı zaman aralığında hesaba aktarılır. Geçici süreli yardımlar en fazla iki kere yılda ödenirken, süreli yardımlar, başvuruda belirtilen süre boyunca devam eder. Ancak, yardımlar, ailenin ihtiyacı kalmadığında otomatik olarak sona erecektir.

Aile Bakanlığı ndan öğrencilere havalara uçuran son dakika müjdesi! Şimdi başvuran anında 3.295 TL alacak!

SED YARDIMI NE KADAR 2023?

2023 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 2023 yılında öğrencilere ödemesi gereken SED yardımı miktarı, öğrencinin eğitim düzeyine göre ayarlanmaktadır. İlkokul öğrencileri 3.090 TL, lise öğrencileri 3.295,99 TL, eğitimsiz lise öğrencileri 2.059 TL ve üniversite öğrencileri 3.708 TL olarak belirlendi.

SED YARDIMLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

SED yardımı alabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına  başvurmanız gerekmektedir. 

Altın bugün ne kadar? 1 Şubat 2023 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum!
Kırmızı et fiyatları için çarpıcı karar: Ramazan bitene kadar...
Ocak ayı enflasyonu ne olacak? İşte ekonomistlerin ocak ayı ve 2023 yıl sonu enflasyon tahminleri!

Geri Dön