29 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı'ndan personel alım ilanı! Branşlar ve alım şartları açıklandı!

Aile Bakanlığı'ndan personel alım ilanı! Branşlar ve alım şartları açıklandı!

Bakanlık tarafından çeşitli kadrolar için yapılacak alımlar ile ilgili merak edilen şartlar, başvuru koşulları, istenen belgeler gibi çeşitli bilgiler haberimizde yer alıyor...



Aile Bakanlığı, birçok farklı meslek grubundan personel alımı yapacak. Toplam 2 bin 431 kişilik kadroda avukat, büro personeli, sosyal çalışmacı, psikolog, çocuk gelişimcisi, fizyoterapist, diyetisyen, hemşire gibi meslekler yer alıyor. Başvurular, 28 Nisan tarihinden itibaren kabul edilmeye başlandı.

Aile Bakanlığı ndan personel alım ilanı! Branşlar ve alım şartları açıklandı!

Başvuru şartları

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni personel alımları için başvuru sürecini başlattı. Bakanlık, farklı pozisyonlar için farklı şartlar belirlemiş durumda. Örneğin, avukat pozisyonu için adayların hukuk fakültesi mezunu, baro kaydı sahibi ve deneyimli olmaları gerekiyor. Diğer kadrolar için ise genel olarak lisans veya ön lisans mezuniyeti, özel koşullar gibi özellikler aranıyor.

Başvurular, Bakanlık resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek. Adaylar, internet sitesinde yayınlanan iş ilanlarına başvurmak istiyorlarsa öncelikle bir hesap oluşturmak zorundalar. Daha sonra, başvuru yapılacak kadronun gerektirdiği belgelerin yüklenmesi gerekiyor. Adaylar, son başvuru tarihine kadar başvurularını tamamlamalı ve eksiksiz bir şekilde göndermeliler.

Başvuru için adaylardan aranan şartlar şu şekilde sıralanabilir;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, personel alımı yapacak adayların belirli şartları sağlamaları gerektiğini duyurdu. Başvuru yapacak adayların kontenjanlarda belirtilen meslek dallarında yükseköğrenim bitirmiş olmaları ve en az 3 yıl çalışmış olmaları gerekiyor. Ayrıca birim amirinin olumlu görüşünü almış olmaları, son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmaları, erkek adayların askerlikle ilişkisinin bulunmaması ve uluslararası kurum/kuruluşlara gönderilecekler için 40 yaşını tamamlamamış olmaları (diğerleri için 50 yaşını tamamlamamış olmaları) gerekiyor.

Lisansüstü öğrenim için başvuracak adayların ise İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden birinde en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Yabancı dil bilgisini gösteren başarı belgesinin de son iki yıl içinde alınmış olması gerekiyor.

Yurtdışına gönderilecek adaylar görev süresinin iki katı kadar mecburi hizmete tabi olacaklar. Mecburi hizmetlerini tamamlamadan yeni göreve atanamayacaklar. Görev süresinin bitiminden 15 gün içinde görevlerine başlamayan adaylar hakkında Devlet Memurları Kanunu'nun ilgili hükümleri uygulanacaktır.


Geri Dön